Bannockburn First Flush 2023 (Eko)

Det här är första blommiga skörden från Bannockburn Tea Estate i indiska Darjeeling. Blommigt, fylligt och med en viss beska uppfyller det våra krav på en First Flush. Bladkvaliteten är FTGFOP1.

I Lager

Art.Nr.#: D202302

50 gram
179,00 kr
100 gram
329,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Bannockburn First Flush 2023 (Eko)

Ett par kilometer norr om Darjeeling city ligger Bannockburn, ett teplantage med anor från 1850-talet. Som namnet ju antyder, anlades det av skottar*) när det begav sig. Allt te som produceras här är ekologiskt. Av totalt 300 hektar, används knappt hälften till teodling. 

Efter plockingen luftas bladen utspridda på galler, och tiden som denna process håller på, påverkar smaken. I Darjeeling brukar man lufta bladen rejält. Genom att fuktigheten sjunker, kan inte bladen oxidera fullt ut, och det färdiga teet är ljusare.

Vi har köpt in Bannockburn First Flush flera år, och vi tycker att även i år har de gjort ett fint jobb. Bladen är ljusa med vita fjun. Drycken har en ljus färg med en mjuk smak och en mild sötma. En aning blommigt och krämigt. Inte speciellt kraftigt, men det har en charmig smak som känns lyxigt. Njut det som det är, eller med lite lättare tilltugg

*) Bannockburn är en ort i Skottland, mest känt för ett slag som ägde rum där år 1314, och en symbol för Skottlands självständighet.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. D202302
Ingredienser Svart te från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 3 gram / 2 dl
Vattentemperatur 80 °C
Tid 2 min
Tips Testa en andra bryggning på samma blad (men samma dag).
Ursprung Indien
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension