Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Raw Puer

2 Reviews Skriv en recension
Raw pu'er från Menghai i Yunnan-provinsen, i sydvästra Kina. Bryggs många gånger på samma blad, för att smaken ska komma till sin rätt.

I Lager

Art.Nr.#: 12023

50 gram
166,00 kr
100 gram
299,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Raw Puer

Det kanske ser ut som ett svart te, men när du brygger det märker du skillnaden. Det här är ett "rått" pu'er (生普) som för en gångs skull inte är pressat till kakor, utan i lösvikt. Det kommer från Pasha, Menghai, i Kinesiska Yunnan-provinsen, skördat 2013. Det måste absolut bryggas "gong-fu style", alltså mycket blad, men med flera korta bryggningar. Första gången är det lite grönt och med relativt mycket mineraler. Men från andra bryggningen utvecklas en fruktighet med inslag av citron.

Mer information:

Art.Nr. 12023
Ingredienser Lagrat te
Dosering 7 gram (2-3 msk) / 2dl
Vattentemperatur 90 °C
Tid 30 sek.
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Spännande
Av Elsa
Både och luktar och smakar spännande. Upplevs jordig i smaken vilket kanske inte låter så lockande men det var gott.
Kvalitet
Prisvärd
Häftig smak!
Av adam
Jag har länge varit väldigt intresserad av annorlunda tesorter som hävdas ha goda egenskaper för kropp och sinne, vilket resulterade i att det bara var en tidsfråga tills jag skulle hitta just Puer.

Puer är svårt att framställa, och väldigt eftertraktat då det kräver en fermenteringsprocess där tid är nyckeln, vilket också gör det väldigt imponerande att du kan få detta från te-centralen som genomgått en process på 5 år, till ett så bra pris.

Smaken skulle kunna beskrivas som en jordig, men mild smak i liknelse till grönt té, och är väldigt passande till avkopplande kvällar. Låt det även bryggas ett flertal gånger på samma blad, och smaken kommer att skifta. Rekommenderar detta té starkt till dig som vill upptäcka något nytt. Det fantastiska med Puer är också att du inte behöver oroa dig för att smaken över tid ska försvinvna, utan den kan med gott samvete finnas i hyllan för speciella tillfällen, eller när du vill imponera på andra tefantaster!

2 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account