Tesilar - så slipper du sila ditt te med tänderna

Tesilar finns - givetvis - i en mängd olika utföranden. Här har vi samlat en mängd olika populära modeller, så att du slipper sila ditt te med tänderna. Traditionellt använder man en tesil för att sila teet efter bryggningen. Tebladen får alltså ligga fritt i kannan, och när bryggningen är klar häller man det färdiga teet genom en tesil ner i en serveringskanna eller direkt ner i kopparna. För det ändamålet finns även pip-silen, som man stoppar in i kannans pip, och så att säga silar på vägen ut. Vissa kannor kommer även med en insatssil av metall, glas, porslin etc. Då lyfter man instället ut silen när teet bryggt klar. Här nedan hittar du även modeller som kan passa i en tekanna, som tebollar/teägg med kedja eller te-tänger där de mindre är avsedda för en kopp, medan de större är tänkt för en kanna.

Täta tefilter för kopp är en annan praktisk innovation. Då följer oftast med ett kombinerat lock/fat. Använt som lock håller det värmen under bryggningen. När bryggningen är klar, används det som fat för att slippa spill på bordet.

Hur väljer jag rätt tesil?
Det är kanske ingen raketforskning, men det du ska tänka på är att bladen ska få röra sig så fritt som möjligt. Genom att ha maximal kontakt med vattnet får man ut den mesta smaken ur tebladen. Om tebladen ska ligga i silen, så ska du alltså välja den största tesil som får plats i koppen eller kannan. Sedan vill du kanske att den ska vara finmaskig, så inte små bladsmulor letar sig ut. En tesil med få små hål är däremot inte så optimal. Dels har vattnet svårt att cirkulera igenom under bryggningen, dessutom kan det ta lite lång tid att tömma tesilen när teet bryggt klart. Fundera även på om tesilen är enkel att rengöra.

Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.
Visa som Rutnät Lista

9 Varor

Sortera
Per sida
Insatssil för kanna
Från 39,00 kr
Pipsil, att sätta i pipen på kannan
25,00 kr
Sil, skopa och omrörare i ett.
129,00 kr
Teboll
Från 39,00 kr
Tefilter för din perfekta kopp te
Från 99,00 kr
En enkel och snygg tesil
35,00 kr
Tesil - tång
Från 39,00 kr
Tesil för kopp
149,00 kr
Tyg-sil
29,00 kr
Visa som Rutnät Lista

9 Varor

Sortera
Per sida