Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

A la Turca

5 Reviews Skriv en recension
Svart te från Ceylon som kan dra länge utan att bli bittert.

I Lager

Art.Nr.#: 9248

100 gram
59,00 kr
250 gram
133,00 kr
400 gram
257,00 kr
1 kg
502,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / A la Turca

Ceylon-te på turkiskt vis, vilket betyder att det tål att dra länge. I Turkiet dricker man gärna sitt te bryggt i samovar. Då gör man först en koncentrat, som får dra länge, cirka 15 minuter. När gästen kommer, tar man lite te i ett glas, och fyller upp med hett vatten ur samovaren. För att det ska fungera krävs förstås ett te som inte blir så bittert, och det här är ett sådant te. Storbladigt med typisk ceylon-smak och en dragning åt keemun-te. Fungerar även att dricka kallt.

Mer information:

Art.Nr. 9248
Ingredienser Svart te
Dosering 3 gram ( 1 msk) / 2 dl
Vattentemperatur 100 grader
Tid 5 minuter
Ursprung Sri Lanka
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Smakrikt te med djup och sötma som kräver lång dragningstid för att komma till sin rätt
Av Milla
Först och främst skulle jag säga att 5 minuter inte är i närheten av tillräckligt tid för att det här teet ska komma till sin fulla rätt i smak och styrka, det är trots allt av den typ som ska kunna användas till samovar. Som alltid så kan personliga preferenser vara en faktor, så det bästa man kan göra är att testa sig fram - men var inte rädd att testa att låta det dra mycket längre än du tror. Så länge att teet hinner svalna rejält. Eller till och med några timmar. Eller en hel dag! Sedan värmer du upp det försiktigt, eller använder det som beskrivet ovan i produkttexten som ett koncentrat du spär ut med önskad mängd hett vatten.
Tidigare lät jag det dra åtminstone kring 20 minuter, men efter att ha råkat lämna en hel kanna på dragning ett dygn (!) som jag hettade upp och drack och till min förtjusning upptäckte smakade hundrafalt bättre än tidigare bryggningar, så 20 minuter eller mindre är numer alldeles för lite tid för det här teet. Jag har också testat med 5-10 minuter, och det teet är en blek kopia av vad det kan vara. Det hinner få smak och färg, men båda delar är tunna och o-imponerande, framför allt då förstås smaken.
Teet utvecklar ingen bitterhet, lång dragningstid ger istället smaken mer djup och tyngd och en mycket god sötma blandat med den jordighet som nämnts i en tidigare recension. Men som sagt, prova dig fram! Våra smaklökar upplever smak olika och det gäller att hitta det som fungerar för en själv, om än det såklart också finns andra variabler som har att göra med förväntningar och inlärningskurvor. Håller med om att det finns keemun-kopplingar i smaken, och också att det är gott kallt!
Kvalitet
Prisvärd
Enkelt och bra
Av Alexander
Det är inget märkvärdigt te i sig men mjukt, fylligt och gott. Ett bra neutralt te.
Kvalitet
Prisvärd
Smakrikt mörkt och så gott!
Av Ellinor
Brygger ganska starkt, varierar med mjölk eller en tunn skiva citron - ett av mina favorit-vardagsteer.
Kvalitet
Prisvärd
Det var ju gott !
Av Olle
Fick en provpåse när jag var till butiken i Östersund. Amanda tyckte jag måste smaka det. Ser lite märkligt utmed stora blad och små pinnar. Men så gott ! kraftigt och mjukt på samma gång helt utan bitterhet
Kvalitet
Prisvärd
Ger allt det lovar!
Av Erika
Ett redigt, jordigt svart te som verkar klara sig utan bitterhet galant.

5 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account