Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Keemun Superior Eko

4 Reviews Skriv en recension
Ett fint kinesiskt svart te, tvistade blad och en lätt söt smak med naturlig doft som påminner om kakao.
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Keemun Superior Eko

Fylligt men milt kan man sammanfatta smaken hos den här härliga ekologiska tesorten. Fina keemun-teer har ofta den här kakao-doften som är så god. Smaken har ett stråk av torkad frukt och chili. Ett fint rent svart te från Kina som passar dygnets alla timmar.
Likt många andra kinesiska svarta teer, är det inte speciellt bittert och passar därför även drickas kallt.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 9206
Ingredienser Svart te från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 2-3 gram(ca 1½tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100°C
Tid 4-6 min
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Finfint Keemun-te
Av Sten
När personer som aldrig druckit te förut frågar om ett bra nybörjarte, brukar jag ofta rekommendera Keemun. Den fylliga smaken och blommiga tonen är lätt att älska. Keemun Superior Eko är en jättefin representant för denna region och har alla karaktäristiska egenskaper. Smakerna i det här teet är dessutom mycket välbalanserade, så trots att teet är fylligt känns det aldrig påträngande. Rekommenderas varmt, både till Keemun-älskare och till tedrickare som inte har druckit Keemun förut!
Kvalitet
Prisvärd
Ett otroligt te!
Av Josefin
Det här är ett av mina absoluta favoritteer och det te som jag alltid tar med mig en påse av vart jag än reser. Vill inte behöva gå en enda dag utan! Aromen är rund och fyllig med toner av tobak och fin choklad, det påminner mig på vissa sätt om ett Da Hong Pao men nyanserar detta på ett självklart vis med en underbar försiktig syrlighet som gör det till ett te med fler aspekter på smakkartan. Det här är teet som verkligen satte teer ifrån Keemun på kartan för mig, och första gången jag verkligen förstått varför man i Kina ibland benämner te från Qimen som det röda teet - just detta har både till färg och arom en värme och fyllighet som lever upp till namnet, utan att alls dra åt det bittra eller lite spetsigare hållet. Hoppas att fler ska upptäcka detta underbara te!
Kvalitet
Prisvärd
Jättegott
Av Sofie
Det här är ett suveränt vardagste som passar till frukosten eller som en egen kopp. Smaken är mycket fyllig och god, utan beska. Älskar att det också är ekologiskt!
Kvalitet
Prisvärd
fulländat - mustigt och med underbar arom
Av Anette
Detta te köpte jag i butik på besök hos Amanda i Östersund och efter rekommendation av henne när jag berättade vad jag letade efter. Tack Amanda!
Ett fantastiskt gott te med smak och doft inte av kakao tycker jag, men av torkad frukt - plommon, fikon. En djup arom utan beska. Ett synnerligen gott och prisvärt te för alla tillfällen. Det blir en favorit och nu beställer jag hem en rejäl påse.

4 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account