Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Matcha-visp av bambu för perfekt skum

2 Reviews Skriv en recension
Matcha-visp (chasen) gjord av bambu. Bästa tillbehöret för att vispa matcha. 100 sprötar.

I Lager

Art.Nr.#: 13149

Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Matcha-visp

Nu kan du ta ditt matcha-drickande till nya höjder. När du tröttnad på att röra ut matcha med en sked, är det en matchavisp som du använder när du vispar matcha för ett jämnare skum. Namnet för detta redskap är på japanska chasen.

  • Först blöter man chasen i lite hett vatten, så att spröten inte går av.
  • Lägg i matcha i skålen, och häll över vatten.
  • Vispa fram och tillbaka, först långsamt, sedan snabbare. Totalt cirka en halv minut. Försöka att vara avspänd i arm och hand. Avsluta med att skriva ett "Z" eller "N" i skummet, så blir det lite jämnare.

Tänkt på att inte trycka med matchavispen, utan den ska endast nudda skålens botten.

100 sprötar, tillverkad i Japan. 

I videon visa Amanda hur man vispar sin matcha:

 

Mer information:

Art.Nr. 13149
Ursprung Japan
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Fungerar bra
Av Sebastian
Har inte använt den så länge men jag tycker att den fungerar bra och gör sitt jobb.
Kvalitet
Prisvärd
Chasen till matcha, ett oumbärligt verktyg!
Av Camilla
Det här är en mycket bra chasen (bambuvisp) som gör jobbet utmärkt med att vispa matchan med vattnet till perfekt konsistens. Övriga variabler är såklart handlag vid vispning och hantering av vispen. Hur du vispar kan du se i Tecentralens instruktionsvideo och när det gäller hantering av vispen, så är det också viktigt att förbereda vispen när den är helt ny genom att låta den ligga i varmt/hett vatten (max 80 C som till matchan, men kan gärna vara lite lägre temp än så) så att bambustråna långsamt och varsamt får fuktas och värmas upp. På så vis minskar risken att de sköra stråna går av när man använder vispen, och den öppnar sig lagom mycket för att med lätthet kunna hängas upp på tork på sin hållare (chasen-tate).
Vill du dricka matcha är en matchavisp ett måste och det bästa sättet att förvara sin matchavisp är på en chasen-tate, handla en sådan på samma gång (sök på 'Matcha' eller kolla i fliken 'Tillbehör' - den heter "Hållare till bambuvisp"). Den gör att chasen torkar efter användning och håller formen.

2 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account