Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Orange Valley 2024 FF FTGFOP1 Eko

1 Review Skriv en recension
Första skördens Darjeeling från Orange Valley Tea Estate, skördat våren 2024. Ett exklusivt te med en mjuk och krämig smak.

I Lager

Art.Nr.#: D202402

50 gram
211,00 kr
100 gram
379,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Orange Valley 2024 FF FTGFOP1 Eko

För fem år sedan hade vi ett first flush ifrån Orange Valley, ett teplantage strax sydöst om Darjeeling City. Vi var så nöjda, och i år har vi fått chansen att köpa ett litet parti igen. Plantaget ligger på knappt 2000 meters höjd, och ofta insvept i dimma. Tidigare kallades det för Bloomfield Tea Estate (då det ägdes av Bloomfield Tea Company). Det nuvarande namnet har det fått för att plantaget omges av apelsinträd.

Det här räknas som svart te, men är som du kan se på bilden med bladen efter bryggning, är det väldigt ljust - ett av de ljusaste first flush vi sett. Smaken är mild och mycket krämig. Friskt och lite lätt örtigt och blommigt. Givetvis kan man dricka det när som helst på dagen, men det kanske passar bäst på eftermiddagen eller kvällen, och man är sugen på något speciellt och exklusivt från Himalayas sluttningar.

 

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. D202402
Ingredienser Svart te från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 3 gram/ 2 dl
Vattentemperatur 85 °C
Tid 2 min
Ursprung Indien
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Gott!
Av Teets champagne
Färgen är ljus bärnsten. Smaken är en blandning av lätt söttma, blommor och mandelskal med ett avslut med en hint av strävt gräs.
Sötman förhöjs med mjölk i.

1 Vara

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account