Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Top Tippy Golden Yunnan

5 Reviews Skriv en recension
Ett av våra exklusivaste teer, ett Yunnan-te med många bladskott.

I Lager

Art.Nr.#: 9529

50 gram
166,00 kr
100 gram
299,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Top Tippy Golden Yunnan

Te från Yunnan är kända för sin jordnära, lätt rökiga smak. Här har vi nu ett mycket speciellt golden yunnan. Golden syftar på de gyllene (gul-bruna) skotten som tillför lättare smaker, som t.ex. blommighet till smakspektrat. Andelen bladskott är här rätt hög. De stora bladen gör att det här trots allt är ett milt te, så om du vill ha ett kraftigt Yunnan-te, ska du välja ett med mindre blad.
Söt doft, med drag åt hongung, och begränsad rökighet.
Testa gärna att brygga "gong-fu style", dvs med mycket blad, kort tid, men flera bryggningar på bladen vid samma sittning.

 

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 9529
Dosering 3 gram(ca 1 msk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 5-7 minuter
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
besviken
Av Anette
Det här är ett te som inte alls motsvarade mina förväntningar. Jag tycker det är blekt och trist i smaken, inte alls fylligt och helt utan karaktär. Men så bra att fantastiska Te-centralen har så många andra underbara teer att välja bland! Det bästa med detta teet var de stora , skruvade torkade bladen.
Kvalitet
Prisvärd
Fint yunnan-te
Av Göran
Jag brygger det ca 2 minuter i helst ca 80 grader, så man kan dricka det på en gång... Brygger bra, färgar fint, fin doft, fyllig smak men ändå mjuk, ingen beska alls vid 2 minuters bryggning. Andra koppen utmärkt om man inte snålade med bladmängden, tredje koppen funkar väl också men blir lite klenare. Utmärkt.
Kvalitet
Prisvärd
Ny favorit
Av Arina
Det här är ett av de godaste teerna jag druckit. Det har en väldigt ren tesmak, fylligt men inte bittert. Jag ångrar nästan att jag köpte det för jag kommer inte ha råd att dricka det till vardags. Ett perfekt te som smakar precis som jag vill att ett svart, inte smaksatt te ska smaka.
Kvalitet
Prisvärd
Klassisk & smakrik
Av Anita
Ett ganska klassiskt och mycket gott svart kinesiskt te. Personligen tycker jag dock det blir godast när man brygger teet lite svagare än enligt instruktionerna, då det annars blir lite beskt - men det är ju en smaksak! :)
Kvalitet
Prisvärd
Ny favorit
Av Love
Ett av de bästa yunnan-teer jag druckit på länge. Fyllig smak med inslag av kryddor, rök och karamell, lång eftersmak. Förvånansvärt okänsligt vid bryggning, men väldigt hårt vatten gör det ointressant. Passar till det mesta. Underprissatt. Ett fynd!

5 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account