Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Zenmi™ Matcha Pinnacle, burk 40 gram

5 Reviews Skriv en recension
Finaste matcha producerad för Te-Centralen i Kagoshima, Japan. Levereras i tät burk med skruvlock.
  • Köp 2 för 299,00 kr vardera och spara 9%
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Zenmi™ Matcha Pinnacle, burk 40 gram

Matcha som vi direktimporterar från Kagoshima, södra Japan. Det är vårt finaste matcha hittills. Väldigt fräsch, fyllig och aromatisk smak, utan bitterhet. Det är vad man brukar kalla ceremonial grade. Vi kallar den Pinnacle, dvs det är högst upp bland våra matcha. De sista veckorna före skörd täcks tebuskarna över, antingen med tyg eller ett tak. Efter ångning torkas bladen och mals till ett fint pulver. Det här är ett fint matcha som bör drickas som det är. Föredrar du att blanda din matcha med mjölk eller använder till bakning, föreslår vi Gastro Matcha nedan. Från skörden 2023. Hur gör man? Standardsättet för s.k. tunn matcha: Värm vattnet till 80 grader. Tag en knapp tesked matcha i en skål. Har du ett bambumått, är det cirka ett och ett halvt sådant, annars en knapp tesked. Häll i vatten, cirka 0,8 dl. Vispa kraftigt med bambuvisp fram och tillbaka i en halv minut tills ett skum bildats. Till så kallad tjock matcha använder man dubbelt så mycket matcha pulver, då är det inte meningen att det ska bildas skum.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 3015
Ingredienser Grönt te*. *)Från kontrollerad ekologisk odling
Ursprung Japan
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Min favorit matcha
Av Madeilene
Bästa matchate jag smakat hittills. Har nyligen blivit frälst på matcha och hunnit köpa på mig några olika sorter, denna är den bästa jag smakat hittills. Fri från bitterhet, nästan söt i smaken och mild, men ändå med mycket smak. Definitivt värt sitt pris!!
Kvalitet
Prisvärd
Bästa matcha jag druckit hittills
Av HotChili-Mike
Detta är den absolut bästa matcha jag druckit hittills. Och då har jag provat många...
Fyllig, rund och mjuk smak med en mild sötma i botten. Inga spår av beska eller andra störande toner, som man kan hitta i billigare sorter.
En 3-dubbel matcha på morgonen, är ett måste för att starta dagen.
Kvalitet
Prisvärd
Underbart & prisvärt
Av Linnea
Fantastiskt bra matcha!
Har testat några billigare varianter förr som jag mest druckit för att det ska vara nyttigt, men kan inte påstå att jag avnjutit det - och aldrig vågat ha såpass hög koncentration av te i vattnet som man egentligen ska. Men med detta är det gott oavsett om du vill dricka med lägre koncentration eller högre för att få ett tjockare matchate. Visst, det är en smak att vänja sig vid om man inte är van vid gröna teer utan sötma.

Så om du tvekar pga priset, måste jag säga att det är värt det med tanke på kvalité och smak!
Kvalitet
Prisvärd
Bästa matcha jag druckit!
Av Camilla
Min absoluta favorit, det bästa matcha jag druckit! En matcha som gör att det kittlar i munnen av välbehag. Det här med att beskriva smak som såklart är subjektivt, men med relativt objektiva termer för att försöka överföra upplevelse av doft och smak - är svårt! Men jag försöker. 

Pinnacle har en stor smak med mycket djup. En viss beska, med betoning på viss och beskan behövs och är en viktig del av matchans smak enligt min mening. Den lyfts av otroliga nyanser av friska gröna toner med sötma men en sötma som inte alls tar över. När jag dricker en riktigt god matcha så upplever jag att smaken känns i hela munhålan och inne i näsan till och med. Det är som att det finns nyanser av beska toner som gör att det pirrar inne i näsan. Mycket märklig beskrivning måhända, men det är en bra sak och jag gillar det.
Det här dricker jag varje morgon på tom mage och smakupplevelsen börjar för mig när det gäller matcha från tillredningen när vattnet och matchan möts i min matchaskål med hjälp av bambuvispen till ett perfekt ljusgrönt skum har bildats på ytan. Doften som man drar in i den olfaktoriska apparaten när man lyfter skålen mot läpparna, och den smak som sprider sig i munnen så snart detta gröna elixir når tungspetsen gör att det är en helhetsupplevelse man vill ha när man som jag, fullkomligen älskar den speciella tunga och enorma smak som matcha har. Har du aldrig provat, men är nyfiken - kom ihåg att det ta lite tid att vänja sig vid smaken. För mig, som var en van tedrickare och drack mycket grönt te innan jag testade var det kärlek vid första klunk. Matchan var en förhöjning av allt jag uppskattade med riktigt bra gröna téer som gyokuro och sencha. För den som inte är van vid det eller för den som enklare dras åt sötare och kanske enklare smaker, kan det vara ett större steg. Våga prova och ge det lite tid. 

Disclaimer: Jag använder begreppet "besk" i mina recensioner av matcha och när jag skriver besk så menar jag en önskad sträv smak som har en viss bitterhet i sig, men kanske ännu närmare skulle beskrivas som en sorts umami-ton! Matcha är fantastiskt, måste upplevas. Gillar du matcha, se till att ha en bra skål och en bra bambuvisp. Känslan när man vispar spelar roll, för mig, men det blir så mycket bättre än andra sätt att vispa ihop en liten mängd pulver med en liten mängd vatten. Bambuvispen (chasen) är perfekt för sitt ändamål.
Kvalitet
Prisvärd
Grön Magi!
Av Egil
Detta är den i särklass bästa matcha jag druckit, Mycket smak och ändå frisk, totalt fri från bitterhet, extremt finmald så den blir även tjockare i konsistens än de jag tidigare handlat på andra sidor. Dyrare än många men fantastisk! och faktiskt dryg!

5 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account