Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Zheng Shan Xiao Zhong

3 Reviews Skriv en recension
Finpepprigt svart te från Wuyi-shan (berget Wuyi), ursprungsplatsen för så många klassiska teer.
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Zheng Shan Xiao Zhong

Utanför Wuyishan, i byn Tian Mu, odlas detta speciella te som brukar kallas för Kinas första svarta te. Om du tidigare har druckit ett riktigt fint keemun, kan du känna igen tonerna. En uttalat tydlig smak av kakao, lite plommon och ett stråk av chili tycker vi oss hitta i det här exklusiva svarta teet. Till skillnad från andra liknande svarta teer, är det här inte rökigt. Man har i de bergiga trakterna i norra Fujian-provinsen odlat te i många generationer. Härifrån stammar processerna för både oolong-teer och svarta teer. Från just den här sorten har andra svarta teer i Kina utvecklats, och "zheng" i namnet anspelar på att det här är originalet. När man avnjuter den här smakrika fullträffen, är det lätt att föreställa sig hur det måste ha inspirerat generationer av temakare att försöka åstadkomma något liknande. I Kina brukar man brygga många omgångar på samma blad av även av svart te, och lämplig dragtid är då ½ - 1 minut. OBS! Recensioner nedan avser tidigare årgångar. Även från samma plantage kan det vara avsevärda skillnader från ett år till ett annat.

Mer information:

Art.Nr. 12039
Ingredienser Svart te
Dosering 7 gram / 2dl
Vattentemperatur 100 grader
Tid 30 sekunder
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Alldeles för kraftig chokladarom.
Av Johan Fredin
Jag älskar lapsang souchong (zhengshan xiaozhong (正山小种)) med mycket låg rökighet. Men då ska de ha en arom av torkad frukt, och helst i de finaste ska det finnas en arom av torkad longan (龙眼), den går inte att få när rökigheten är nästintill obefintlig som i det här teet.
Torkad longan smakar faktiskt rökt av naturen. Longan är min favoritfrukt i världen och jag gillar att göra krossade isdrycker med sirap gjort på kokt socker och dorkade longan.
En Zhengshan Xiaozhong utan aningen lite rökighet (inte sån våldsam röklukt som de säljer i svenska tebutiker) för att kunna få fram longan och torkade bär smaken.
Det här teet gör inte det, därför kan jag inte njuta det på samma höga nivå som jag annars gör av såna teer, men det är drickbart ändå, fast med tanke på priset finns det mycket bättre man kan köpa på nätet som har liknande kakao-arom. En del svarta teer från Yunnan (inte såna som kallas Yunnan Gold/Dian Hong dock)
Kvalitet
Prisvärd
Mycket prisvärt!
Av Sofia
Ett mycket prisvärt te med en söt och lite rökig smak.
En självklar favorit redan efter första klunken.
Kvalitet
Prisvärd
Gott svart te
Av V.
Ett svart te med en mycket speciell smak och doft av hav. Rekommenderas till den som vill testa ett gott och annorlunda te!

3 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account