Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Da Hong Pao - mörkt oolong

11 Reviews Skriv en recension
Ett av världens mest kända oolong-teer är det mytomspunna Da Hong Pao, även känt som "Big Red Robe". De mörka, tvinnade bladen ger en fyllig, komplex smak. Ett te man inte så lätt tröttnar på.

I Lager

Art.Nr.#: 9135

50 gram
117,00 kr
100 gram
199,00 kr
250 gram
448,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Da Hong Pao

Det mest mytomspunna oolong-teet är nog Da Hong Pao (大红袍 vilket kan översättas med "Stora röda manteln" eller "Big Red Robe" på engelska). Det berättas att en Ming-kejsares hustru blev frisk genom att dricka av teet från några speciella tebuskar. Senare beordrade kejsaren att buskarna skulle skyddas mot frosten, genom att de täcktes över med röda tygstycken.
Te från de ursprungliga plantorna, som stammar från Song-dynastin, är reserverat för statsbesök och liknade. Men sticklingar som tagits (och alltså är genetiskt identiska), har spritts och genom dessa odlas te för en bredare krets.

Mer information:

Art.Nr. 9135
Ingredienser Oolong te
Dosering 7 gram (2 msk) / 2 dl
Vattentemperatur 95 grader
Tid 30 sek
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Klassisk kinesisk oolong med nötaktig smak
Av Sten
Da Hong Pao är typiskt för mörka kinesiska oolongteer med hög oxideringsgrad. Det är fylligt med nötaktiga toner. Ett mycket gott och prisvärt te.
Kvalitet
Prisvärd
Missa inte Da Hong Pao!
Av S
Detta te har en elegant och mångsidig doftpalett. Brygger Gong Fu. Efter infusion 1 (30 sek) framträder toner av persika, läder och en lätt blommig arom som är svårplacerad. Smaken påminde mig lite om shou pu'er, fast betydligt lättare. I detta fall åsyftar jag smaker som påminner något om läder. Vidare tycker jag mig känna gräs/hö-toner som är mer i bakgrunden av smaken, tänk kinesiskt grönt te fast lättare. Även en liten sträv beska som inte föll mig helt i smaken, men det tilltalar kanske andra mer. I stort ett väldigt intressant te. Vanligen brukar jag behöva ett par infusioner innan jag upplever att de mer spännande doftnyanserna uppenbaras; i detta fall fängslas jag direkt. Prova det!
Kvalitet
Prisvärd
Väldigt speciellt te
Av Olof
Många och ovanliga smaker. Lång eftersmak (sitter i en timme). För mig har detta te blivit en favorit.
Kvalitet
Prisvärd
Wow!
Av Anne-Sophie
Personligen är jag uppväxt med ljusa taiwanesiska oolongsorter, så detta var en helt annan smakupplevelse. Detta var mörkare och mer intensivt, med en tydligt rostad karaktär. Tyckte verkligen om det.
Kvalitet
Prisvärd
Mycket gott
Av Sanna
Fylligt och gott. Passar till många olika smaker, blir inte ens överröstad av choklad. Trevlig eftersmak som sitter kvar länge
Kvalitet
Prisvärd
En första introduktion till Oolong
Av Sofia
Detta var mitt första Oolong någonsin. Ska erkänna att jag var väldigt skeptisk mot det när jag först öppnade påsen och min första tanke var att lukten påminde om jord och sadelkammare. En väldigt annorlunda och stark doft om man inte är van vid den här typen av te. Trodde inte att jag skulle dricka det alls i början men någon månad senare och slut på annat te gav jag det en chans och nu är jag helt beroende.
Det är ett väldigt robust te med en svag fruktig underton och längre eftersmak.
En bra introduktion till mörkare Oolong och rekommenderas varmt!
Kvalitet
Prisvärd
En kraftfull mörk oolong
Av Hanna
En robust och mustig mörk oolong, med doft av kakao, vanilj, kanel och med en tydlig rostad smak med viss sötma och toner av kakao och karamelliserat socker. Brygges flera ggr på samma blad, 7g/dl. Andra bryggningen är minst lika bra och smakintensiv som den första, om inte bättre. Tredje bryggningen är något mildare. Fjärde bryggningen tycker jag kräver längre bryggningstid, minst en minut jämfört med 30 sek i de tidigare bryggningarna. Femte bryggningen börjar kännas blek i jämförelse med tidigare och behöver dra åtminstone 2-3 minuter.
Kvalitet
Prisvärd
Inte för mig
Av Eric
Dricker vanligtvis ljusa oolong-téer, och kände att Da Hong Pao skulle vara en passande introduktion till världen av mörkare oolong. Smaken är annorlunda, men inte nödväntigtvis sämre. Jag vet inte om det är för att jag är ovan eller något annat, men smaken var inte något som jag kommer att gå och längta efter.
Kvalitet
Prisvärd
Fräsch och nyttig känns den. Ren smak.
Av Linda Pokorny
Fräsch och nyttig känns den. Ren smak.
Kvalitet
Prisvärd
Gott
Av Monika Burdon
Smak som kan avnjutas när som helst på dagen

Artikel 1 till 10 av 11 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account