Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Gastro Matcha Pulver, 50 gram

2 Reviews Skriv en recension
Ett matcha som är perfekt att använda till smoothies, bakning, efterrätter och "matcha latte". 

I Lager

Art.Nr.#: 3016

Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Gastro Matcha Pulver, 50 gram

Ett fint matcha pulver som kanske mest kommer till sin rätt i smoothies, efterrätter och bakning. I recept brukar man ibland referera till matcha som "grönt tepulver". Det här är en lite finare kvalitet än vad vi haft tidigare. Det produceras och packas åt oss i Japan. Levereras i tät påse. Matcha ligger i den japanska tekulturens kärna. De sista veckorna före skörd täcks buskarna över, antingen med ett tyg, eller ett enkelt tak. (På samma sätt som vid tillverkning av Gyokuro). Bladen rullas inte, utan får torka platt efter ångningen. Bladnerven tas bort, och det som är kvar mals i stenkvarn till ett fint pulver. En variant som blivit populär på senare tid är matcha latte: Värm 2 dl mjölk i en kastrull. Lägg 1 tsk matcha pulver i ett glas. Häll på något av mjölken och rör ut pulvret, innan du tillsätter resten av mjölken. Kan även smaksättas med ½ tsk vaniljsocker. Från skörden 2023.

Läcker matcha-glass, 4 portioner Det är lätt och gott med matchaglass Du behöver: 4 dl vispgrädde 3 ägg 2-3 msk matcha pulver (dvs 10-15 gram) 3 msk strösocker Så här gör du: Sikta matcha, och blanda med ägg och socker. Vispa luftigt. Vispa grädden till en krämig konsistens. Blanda grädde och matcha-krämen. Om du har en glassmaskin, så häll ner krämen och kör. Har du ingen glassmaskin, häller du krämen i en skål som får stå i frysen. Ta ut en gång i timmen och rör ordentligt. Beroende på skålens form, tar det 3-5 timmar innan det är klart. Om man glömmer att röra, blir glassen lite isig. Ös upp glassen i serveringsskålar och dekorera med jordgubbar.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 3016
Ingredienser Malt grönt te från Japan
Vattentemperatur 80 °C
Ursprung Japan

Relaterade Inlägg

Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Robust matcha för bakning och matlagning
Av Camilla
Den här gastro-matchan har en rejäl klorofyllig smak. Är inte lika elegant i smaken som ett finmalet matcha av högre kvalitet, vilket såklart är förväntat, men smaken är god. Godaste "billiga" matcha jag testat. Gastro Matcha är som namnet antyder ämnad att användas i matlagning och bakning, och det fungerar den utmärkt till. Den är kraftig nog att ge den karaktäristiska matcha-smaken som når fram trots andra ingredienser som tar plats. Vill du göra en matcha latte, så är det här den typ av matcha du ska välja - använd inte ett matcha av högre kvalitet.
Men jag vill också rekommendera att testa att tillreda den som en vanlig matcha. Mät upp matcha, fyll på med 80-gradigt vatten, vispa med chasen - och drick. Kan göra tricket om man vill ha en matcha och antingen inte känner att man har råd att lägga pengar på någon av de mer exklusiva och dyrare matcha-sorterna eller bara vill testa något annat. 
Kvalitet
Prisvärd
Ett mycket god matlagnings matcha
Av Cristina
En stor förbättring jämfört med den tidigare matlagnings matcha. Jag älskar smaken av denna Gastro matcha för mina matcha lattes. Det fungerar utmärkt med Alpro Barista, speciellt med Mandel och Kokos varianten. Rekommenderar det helt. Mycket prisvärd.

2 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account