Den första snön

Den här läckra mjuka kakan gjorde vi första gången 2010, men den är så populär att det kändes dags att visa receptet igen. Den är lätt att göra, och borde stå på varje teälskares bakmeny. Kokos ovanpå glasyr med grönt te ser härligt ut, och påminner i alla fall oss om när den första snön faller på gräsmattan...

Till kakan:

150 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk Gastro Matcha (japanskt matchapulver)
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk eller grönt te

 

Till Glasyren:

75 gram smör
1 msk Gastro Matcha (japanskt matcha pulver)
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
100 gram kokosflingor

 

  • Smält smöret och låt det kallna.
  • Vispa ägg och socker så det blir vitt.
  • Blanda ner bakpulvret i mjölet.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  • Häll i en smord långpanna, och grädda cirka 15 minuter i 175 grader, och låt den svalna något.
  • Smält smöret till glasyren. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör glasyren slät.
  • Bred ut glasyren på kakan. Strö kokos över, innan glasyren har stelnat.