Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Golden Yunnan

15 Reviews Skriv en recension
Te från Yunnan är kända för sin jordnära, lätt rökiga smak.

I Lager

Art.Nr.#: 9297

100 gram
69,00 kr
250 gram
155,00 kr
500 gram
304,00 kr
1 kg
587,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Golden Yunnan

Te från Yunnan är känt för svarta tesorter som är populära i Europa. De har ofta en jordnära, lätt rökig smak. Golden syftar på de gyllene (gul-bruna) skotten som tillför lättare smaker, som t.ex. blommighet till smakspektrat. Ett populärt svart te, och ett av de kraftigaste yunnan-teerna vi hittat.

Mer information:

Art.Nr. 9297
Ingredienser Svart te
Dosering 2-3 gram (1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 5-7 minuter
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Ett mycket bra baste
Av Hans Andersson
Golden Yannan är ett mycket prisvärt baste. Det har länge igått i mitt standard sortiment, som mogonte. En gång fick jag en dålig sändning, som smakade hö. Jag reklamerade det till Tecentralen som utan knot åtebetalade mig. Men köpte det igen nu och återigen av bästa kvalitet och typisk "jordig, lite åt det rökiga hållet utan att vara rökigt". Detta är ett te som jag verkligen rekommenderar, det är så prisvärt att det som vanligt blir köp av 250g.
Kvalitet
Prisvärd
Fylligt och balanserat
Av Sten
Detta är ett härligt, välbalanserat Yunnan-te, med den typiska jordiga och lätt rökiga karaktären, utan att det rökiga på något sätt blir påträngande. Rekommenderas varmt till alla Yunnan-älskare!
Kvalitet
Prisvärd
härligt smakrikt och robust all-round-te
Av Tobbe
Sedan jag först smakade det 2008 har det varit en stapelvara i mitt hem. Viss rökighet, lite sötma. Robustheten får mig att tänka på det lite som teernas kaffe, även om pu-erh kanske egentligen förtjänar den beteckningen i än högre grad. Allra godast till den lyxiga helgfrukosten.
Kvalitet
Prisvärd
Vardagste
Av Anna
Gott och enkelt.
Kvalitet
Prisvärd
Väldigt kinesiskt
Av Anne-Sophie
Fick ett exemplar med min senaste beställning, och det var verkligen nostalgiskt - förde tankarna direkt tillbaka till Kina. Det luktar xiaochijie om det här: rykande het streetfood, passerande fordon och människor, te i glas fortfarande varma från diskmaskinen medan man väntar på sin beställning. "Rökigt och jordnära" är nog den bästa beskrivningen om man inte har upplevt samma minnen. Inte en personlig favorit för mig om man enbart pratar om smaken, men det är väldigt annorlunda från andra svarta teer jag testat med en särdeles urkinesisk karaktär som gör det värt att prova - i synnerhet om man saknar Kina.
Kvalitet
Prisvärd
Mycket smak
Av Stéphanie
Det här teet använder jag i min gaiwan. Det är bra redan i första bryggningen men det briljerar i omgång 3 och 4. Det låga priset gör detta till ett kap.
Kvalitet
Prisvärd
Ett mycket gott te
Av Ronnie
Äntligen ett svart te i min smak. Lite rökig men inte för mycket. Passar perfekt till frukost.
Kvalitet
Prisvärd
Bästa allroundteét
Av Mathias Cederholm
Detta té är perfekt som allroundté att bjuda på när man får besök. Uppskattas alltid trots en viss rökighet, även av många som normalt bara dricker earl grey på påse
Kvalitet
Prisvärd
mustigt och prisvärt
Av Anette
Ett eftermiddags-kvällste i min smak. Mustigt och med "vinterkänsla". Absolut ytterst prisvärt!
Kvalitet
Prisvärd
Riktigt gott
Av Sofia
Ett av mina favorit teer, kan verkligen rekommendera det.

Artikel 1 till 10 av 15 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account