Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Gunpowder

20 Reviews Skriv en recension
Ett enkelt grönt te, dricks som det är, eller som bas t.ex. tillsamans med färsk mynta.

I Lager

Art.Nr.#: 4649

100 gram
69,00 kr
250 gram
155,00 kr
500 gram
304,00 kr
1 kg
587,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Gunpowder

Klassiskt grönt te från Kina som känns igen på de ihoprullade små kulorna. Det kinesiska namnet är zhu cha (珠茶), är lite enklare att förstå sig på, då det betyder "pärl-te". Ett rent grönt te utan någon smaksättning.

Världens största konsumenter av gunpowder-te är dock inte kineser utan nordafrikaner. Speciellt i Marocko dricker man gärna mint-te gjort på gunpowder, färsk mynta och inte så lite socker.

De små bollarna vecklar ut sig när de kommer i hett vatten. Gott att dricka som det är, eller som bas för egna smaksättningar. Har du inte mynta, kan du prova med svarta-vinbärsblad som fått torka i ugnen.

Namnet då? Jo, den ena teorin är att man tyckte att det faktiskt såg ut som det korniga krut som man använde på den tiden. Den andra teorin - som är lite roligare - går ut på att en västerländsk teköpare provar olika sorter på plats i Kina. Den ivrige kinesiska tesäljaren säger "Prova det här - det är nybryggt!". "Nybryggt" heter på kinesiska "gang pao de", så västerlänningen säger att det där gunpower smakade gott.... Vad som är sant och inte kommer vi kanske aldrig få veta.

 

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 4649
Ingredienser Grönt te från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 3-4 gram(ca 2 tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 80-85 grader
Tid 1-2 minuter
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Gott te
Av Nicci
Bra smak, utan gräs-smaken som grönt te kan ha ibland. Behöver dra sig lite längre än normalt
Kvalitet
Prisvärd
Klassisk Gunpowder te
Av Eliot
Billigt och väldigt trevligt te. Klassisk Gunpowder. Behåller sin smak väl för två bryggningar, men därefter blir det snabbt smaklöst.
Kvalitet
Prisvärd
Diskret
Av Gabriel
Detta te fungerar mycket bra tillsammans med mat då det inte är alltför framträdande. Det är ett gott och trevligt te men samtidigt en hel del subtilt, kanske närmare ett vitt te.
Kvalitet
Prisvärd
Ett ok te
Av Olof
Ingen större smaksensation. Tycker man om denna typ av te rekommenderar jag det bättre "Temple of heaven". Det är värt den lilla prisskillnaden.
Kvalitet
Prisvärd
Neutralt
Av Seth
Ett bra gunpowder som dessutom är eko. Neutralt och passar för det mesta. Använder det ibland som grund när jag gör Kombucha.
Kvalitet
Prisvärd
Gott!
Av Melanie Hallstadius
Mkt gott te som går att använda flera ggr, blir inte beskt.
Kvalitet
Prisvärd
Finfint
Av Wilhelm Nygren
Finfint
Kvalitet
Prisvärd
Ett kärvt och lite bittert te
Av Eric
Kan vara lite "hit or miss". Vissa kommer att gilla den skarpa smaken, medan andra kommar att finna den ytterst svår att gilla. Skulle ändock rekommendera att du köper det om du ej smakat det innan; priset är utmärkt, och kvalitén är bra.
Kvalitet
Prisvärd
Bra te.
Av Arvid
Ett av mina standardteer. Gott som vanligt. Funkar alltid. Att kvalitén på det här teet är hög tycker jag märks mest på andra bryggningen, som blir märkbart bättre än med den Gunpowder jag brukat köpa.
Kvalitet
Prisvärd
åtta stjärnor
Av hjort ingegärd

Prisvärd
Jag är nöjd med mitt te men inte lika som med Jasmin gold eftersom det är min favorit

Artikel 1 till 10 av 20 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account