Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Gyokuro Miyazaki

8 Reviews Skriv en recension
Gyokuro betyder "jade-dagg" och brukar räknas som den japanska tekonstens kröning. Mer aromatisk, samtidigt mildare än kabusecha.

I Lager

Art.Nr.#: 9186

50 gram
166,00 kr
100 gram
299,00 kr
500 gram
1 119,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Gyokuro Miyazaki

Härligt grönskande gyokuro från Miyazaki i södra Japan. Fint ekologiskt te som ångats på japanskt vis. Mild och något söt. Kan bli bitter om den får dra i för hög temperatur. Framför allt på sommaren brygger vi det gärna i lägre temperatur, runt 60 grader, medan vi gärna brygger i lite varmare vatten, runt 80 grader på vintern. Gyokuro räknas som det finaste japanska teet. Buskarna täcks över de sista veckorna före skörd, för att locka fram extra mycket klorofyll och smak i bladen. Till skillnad från kinesiska teer som rostas eller steks, ångas japanska gröna teer, vilket gör att de behåller den intensivt gröna färgen. Smaken löser även ut ur bladen på ett annat sätt, så det är viktigt att tebladen får rinna av mellan bryggningarna.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 9186
Ingredienser Grönt te*. *)Från kontrollerad ekologisk odling
Dosering 4 gram(1½-2 tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 60 grader
Tid 1 min
Ursprung Japan
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Gyokuro Miyazaki
Av Pontus B
Riktigt gott te. Smakar lätt och fräscht. Värmande.
Ett ypperligt vardagste. <3
Kvalitet
Prisvärd
Det här teet är fantastiskt!
Av Sofie
Visste inte vad jag kunde förvänta när jag beställde hem detta te men oj vad glad jag är att jag gjorde det. Det både doftar och smakar underbart och tillför, i alla fall för mig, en lyxigt härlig stund.
Kvalitet
Prisvärd
Ska berätta för andra!
Av Emelie
Tack för provet på detta te! Jag blir jätteglad över att få en kopp Gyokuro Miyazaki. Ska berätta för andra teintresserade om hur friskt och gott det var! Och var man hittar det såklart!
Kvalitet
Prisvärd
Gudomligt gott!
Av Berit
Vi fick ett te från en japansk vän som hälsade på oss. Det var gudomligt gott, men vad det var för slags te stod inte på påsen. Jag läste beskrivningen här spå sajten och chansade på att det var detta te. När jag fick teet och bryggde det så smakade det likadant och lika gott. Det var en fullträff!
Kvalitet
Prisvärd
Härligt
Av Erik-Jan
En Sencha med mycket karaktär i smaken. Härligt uppiggande och en fantastiskt grön te.
Kvalitet
Prisvärd
Gott te
Av Olof
Ett te som verkligen är gott. Det är mycket viktigt att vattnet inte är för varmt, då det annars verkligen blir beskt. Lite krångligt för mig som gillar hett te. Jag måste värma upp det såväl före som efter dragning.
Kvalitet
Prisvärd
Lyx i vardagen
Av Seth
Det här är ett underbart delikat te. Lätt och välsmakande. Tillred det med kärlek och omsorg och det kommer att ge dig samma kärlek tillbaka. Dra in doften av det innan du smakar - doften är halva njutningen.
Jag dricker det här i speciella stunder: när jag inte har bråttom men har tid och utrymme för kontemplation. Det är viktigt att ha ett öppet och stilla sinne om man verkligen skall njuta av ett sådant här te. Det är bortkastat som vardags-te innan man stressar iväg till tunnelbanan, bussen etc. Ge det tid och respekt. Då är det väl värt varje krona.
Jag kan även rekommendera att brygga det här kallt och dricka det som ett iste en varm sommardag.
Kvalitet
Prisvärd
Ny favorit
Av Robert
Detta te har precis det jag vill att ett grönt te ska ha. Det är friskt, lätt och väldigt grönt, lite gräsigt. Mycket tydlig smak, även efter andra och tredje bryggningen på samma blad. Ett typiskt japanskt te.

8 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account