#1Sveriges äldsta webbutik för te
Gå till Kassan med ditt konto
Gå till Kassan som en ny kund
Genom att skapa ett konto får du dessa fördelar:
I Lager
Art.Nr.#: 3011
Hojicha är en japansk klassiker. Behandlingen efter skörd är som vanligt bancha (ångas, torkas, formas), men därefter rostas bladen. Smaken är helt annorlunda, brödig och något söt. I Japan är det även populärt som kvällste, då rostningen tar bort en del av koffeinet.
Det här teet är gjort på bancha som odlats i den japanska prefekturen Kagoshima, och vi köper det direkt därifrån från skörden 2023. Gränsen mellan bancha och sencha är lite flytande. Jämfört med vårt andra hojicha, är det här fråga om en tidigare skörd med finare blad. Därför är den även något lättare rostad.
Ekologiskt | Ja |
---|---|
Ekologiskt bas-te | Ja |
Art.Nr. | 3011 |
Dosering | 3-4 gram / 2 dl |
Vattentemperatur | 100 °C |
Tid | 30 sekunder |
Ursprung | Japan |