Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Keemun Congou

4 Reviews Skriv en recension
Ett av kinas mest kända svarta teer.

I Lager

Art.Nr.#: 9298

100 gram
69,00 kr
250 gram
155,00 kr
500 gram
304,00 kr
1 kg
587,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Keemun Congou

Keemun congou är ett aromatiskt men milt kinesiskt svart te. Keemun (efter orten Qimen) är det första svarta teet som producerades i Anhui-provinsen.
Ordet congou (??, skrivs numera gongfu), betyder "skicklighet", då bladen försiktigt ska rullas till långa slingrande stycken som påminner om kvistar.
Aromatiskt fruktig smak.

Mer information:

Art.Nr. 9298
Ingredienser Svart te
Dosering 2-3 gram(1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 4-6 minuter
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Helt okej men inget överväldigande Keemun-te
Av Camilla
Smaken kan innehålla de termer som det förklaras med i beskrivningen såväl som i recensionerna. Lite aromatisk, lite fruktig, lite sötma. Ett visst pirr på tungspetsen kan dröja sig kvar och det skulle kunna vara den sötma som omnämns. Det aromatiska har släktskap med den runda aromatiska smak (och doft) som Yunnan-téer har där Yunnan-téer dock har rejält mycket mer tryck och tyngd i smaken. Allt det här blir förstås i väldigt generella termer och betyder inte så mycket om man inte testar själv och även gör den jämförelsen jag gör. Ganska gott, men något för tråkig smak för mina smaklökar. Kanske kan vara ett bra vardagste för den som vill ha ett relativt "neutralt" te som ändå har en lite egen smak som är värd att testa.
Kvalitet
Prisvärd
Väldigt aromatiskt, fruktigt och sött
Av Jimmy
Det här är mitt första Keemun/Qimen-te. Måste säga att smaken tog mig med storm. Jag hade ingen aning om att te kunde smaka så här. Smaken är kraftig, men samtidigt mjuk och söt.
Detta kanske inte är ett te att dricka flera gånger om dagen då man säkert kan få nog av den aromatiska smaken, men ett te att ta de gånger man är sugen på något sött.
Men det är också viktigt att veta att detta te varierar smaken ordentligt efter hur man ändrar variabler som mängd teblad, vattentemp och tid som bladen får dra.

Detta te blev direkt en av mina absoluta favoriter och jag kommer att köpa flera olika för hitta min personliga favorit bland dem.
Har du inte testat Keemun så har du gått miste om något speciellt. Att detta te dessutom är oerhört prisvärt är inte en nackdel.
Kvalitet
Prisvärd
Delikat te
Av Niklas
Ett mycket gott te med fin arom. Har läst mig till att det är det enda te som innehåller en slags olja som heter myrcenal och som ger teet dess sötma.
Kvalitet
Prisvärd
Saknar karaktär
Av tom lönnqvist
Ett billigare Keemun och det märks.Jag älskar den "feta" smaken som lämnar i gomen efter ett riktigt bra Keemun te.Något sådant finns inte här.

4 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account