Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Hadong Black - Koreanskt svart te när det är som bäst

11 Reviews Skriv en recension
De lätt tvistade bladen har en naturlig doft av kakao, och ger en röd aromatisk dryck. Utan tvekan ett av de finaste teerna i vårt sortiment.
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Korea Hadong Black

Vid foten av berget Jiri-san odlar man Koreas finaste teer. Korea tillverkar endast små mängder te, och det är mycket ovanligt med svarta teer, som i Korea kallas balhyocha. Det här exklusiva svarta teet görs på kinesiska varianten av tebusken, camellia sinensis. Bladen plockas för hand, för att sedan varsamt oxideras.
De lätt tvistade bladen har en naturlig doft av kakao, och ger en röd, aromatiskt söt men lätt brygd. Utan tvekan ett av de finaste teerna i vårt sortiment, som vi tror att du kommer att uppskatta.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 82004
Ingredienser Svart te * från Korea )* kontrollerade ekologiska odlingar
Dosering 3 gram(ca1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 2-3 minuter
Tips Testa att brygga flera gånger på samma blad (som grönt te)!
Ursprung Sydkorea
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Godaste svarta teet
Av Lena
En provpåse ingick i tekalendern 2022. Jag föredrar gröna teer framför svarta, men för att vara svart te utan smaksättning var det här det absolut godaste jag provat. Det både doftade och smakade verkligen kakao! Tror att jag ska köpa en liten påse för att kunna bjuda familj och vänner som föredrar svart te. :)
Kvalitet
Prisvärd
Jättegott!
Av Anita
Helt klart ett av de godaste svarta teerna jag druckit! :)
Kvalitet
Prisvärd
Lyx
Av Emelie
Ett lyx-te!! Tack för att jag fick möjlighet att prova det. Ett te att komma ihåg. Mycket fina smaker.
Kvalitet
Prisvärd
Korea Hadong Black
Av Sebastian
En ovanlig smak, som tyvärr inte var för mig, men uppskattades av en kollega
Kvalitet
Prisvärd
Ny upplevelse
Av Emelie
Ny smak på te som jag aldrig träffat på innan. Tycker om den här sorten. Känns positivt överraskande att det smakar lite kakao utan att ha någon tillsats. Ett mycket fint te.
Kvalitet
Prisvärd
annorlunda och utsökt
Av Maria
En fantastisk doft av kakao och en något sträv eftersmak som påminner om raw choklad, även toner av torkad frukt, sött men balanserat. Ett annorlunda te som smakar utsökt.
Ny favorit.
Kvalitet
Prisvärd
beroendeframkallande
Av Anette
Jag recenserar igen - för detta te är fullständigt beroendeframkallande. Hoppa över chokladen och ta en kopp av detta utsökta te istället.
Kvalitet
Prisvärd
ny spänannde smakerfarenhet
Av Anette
Wow! Så roligt det är med Te-centralens små smakprovspåsar jag får vid köp! Detta te är ett sådant - tack Amanda/Jan!
Doft av choklad i de torra bladen, komplex mild smak av torkad frukt, mustigt men milt ändå, lite smak av japanska Hojicha -bancha men inte lika sträv.
Detta te tror jag kommer att bli en favorit nu när säsongen för Darjeeling first flush är över. Ett kvälls-te för mig. Passar med vackra höstfärger.
Kvalitet
Prisvärd
a treasure
Av Dennis
If one is not intent upon using it as a breakfast tea, one can infuse it to a golden brew many times. I read somewhere that it is a quality attributed mostly to the rare wild teas that each infusion creates a unique harmonic of flavor and scent, so that one continues to explore the tea by re-infusing it even if one is well heeled. When this tea finally refuses to produce a next golden brew it can be boiled for a few seconds to produce one or two more very interesting variations. I use some root and twig teas that need to be boiled, so I have a small electric kettle set aside for breaking the clear-water only rule.
Kvalitet
Prisvärd
Väl värt att bekanta sig med.
Av sparris
Har druckit ett antal balhyocha och detta var minnesvärt, teet ger ifrån sig moln av doft torrt som bryggt, doftar choklad och nötter och smaken är förunderlig. Fin pirrande munkänsla. Kan rekommendera att brygga detta i en teskål, bara släng i önskad mängd blad, häll på vatten(jag använder 85°C) och vänta tills det svalnat lite. 2-3 omgångar kan man få ut.

Artikel 1 till 10 av 11 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account