Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Mate - ekologisk yerba

1 Review Skriv en recension
Nu kan du köpa yerba mate, ett ört-te som är nationaldryck i Uruguay, Paraguay och Argentina. Upplev den uppiggande kraften av ekologiskt mate-te, en populär dryck i Sydamerika, perfekt för en energikick under dagen.

I Lager

Art.Nr.#: 9554

100 gram
79,00 kr
250 gram
178,00 kr
500 gram
348,00 kr
1 kg
672,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Mate Eko

I många delar av Sydamerika gör man örtte från växten yerba mate. Sedan länge nationaldryck i Uruguay, Paraguay och Argentina, har mate på senare tid även blivit allt populärare i Europa. Örtig, nästan söt smak, med en lätt rökighet. Yerba mate är inte släkt med teplantan som man gör "vanligt te" av, men innehåller också såväl koffein som teobromin och teofyllin, som alla verkar uppiggande. Vårt yerba mate är odlat i Brasilien. 

En och annan sydamerikansk fotbollsspelare har setts dricka mate ur det speciella dryckeskärlet "bombilla" före match.... Det är ett populärt val för den som letar efter en naturlig boost av energi. Njut av en kopp mate när du behöver en extra kick under dagen!

 

 

 

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 9554
Ingredienser Yerba mate från kontrollerad ekologisk odling.
Dosering 3 gram(ca 1½ tsk) / 2dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 5-8 minuter
Ursprung Brasilien
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Trevligt alternativ till kaffe
Av Petter
När jag vandrade i Anderna för många år sedan så serverades alltid mate på morgonen. Det kommer jag ihåg när jag dricker den här drycken som är som en blandning av grönt te (men som inte blir bittert) och örtte. Det är lika uppiggande som kaffe men mycket fräschare smak, eftersmak och känsla.

1 Vara

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account