Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Pu'er Bing Cha (Eko)

3 Reviews Skriv en recension
Lagrat te är en specialitet som härstammar från Yunnan. Man sprätter eller bryter loss ett stycke te, och brygger många omgångar på samma blad. Det här är den mörka varianten, shu pu'er.

I Lager

Art.Nr.#: 9283

Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Pu'er Bing Cha (Eko)

Den här sortens te brukar man även kalla lagrat te. Det är en syrefattig mognadsprocess, som ger bladen den kraftiga smaken och mörka färgen. Kinesiska Yunnanprovinsen är hemorten för den här traditionen.

Just det här teet växer i Yunnanprovinsen på en höjd av 1350 möh. Det skördades år 2016 från tebuskar som igenomsnitt var 30 år. Vi är så glada att äntligen kunna erbjuda en ekologisk tekaka.

När du brygger sprätter du loss en bit och brygger. Du kan brygga som "vanligt te", cirka 2 gram per kopp. Eller så kan du prova "gong-fu" bryggning, som ger ett ganska lätt te:

Brygg i 95-100 gradigt vatten, cirka 7 gram teblad, och 2 deciliter vatten. Första omgången(dra ett par sek.) kan du hälla bort, för att tvätta tebladen. Brygg sedan flera omgång på samma blad, så länge bladen ger smak. Tiden kan successivt först minska, och sedan öka något.

Vikt: cirka 357 gram

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 9283
Ingredienser Shu pu'er
Dosering 7 gram / 2 dl
Vattentemperatur 100 °C
Tid 1 min
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Fantastisk pu'er
Av Sten
Det här är ett fylligt, krämigt te med nyanserad smak och toner av fuktig jordkällare – ett absolut toppente för dem som gillar pu'er. Jag dricker det ofta efter att ha ätit mörk choklad.
Kvalitet
Prisvärd
Besvärlig men fantastisk
Av Martin
Detta är den andra shu Pu'er som jag någonsin dricker och jag är helt såld. Bing Cha har en kraftig, "jordiga" men samtidigt balanserad smak och doftar riktigt trevligt.

Ett perfekt substitut till kaffe för den som likt mig, inte klarar av dessa horribla automatkaffemaskiner på ens arbetsplats.
Kvalitet
Prisvärd
Har gjort mig förälskad
Av Richard
En god vän till mig introducerade pu'er te och jag förstod väl inte riktigt grejen de första gångerna vi drack te tillsammans. Efter några gånger började jag förstå charmen, men också fördelarna med att dricka ett fermenterat te!
Jag letade efter något prisvärt ekologiskt pu'er, och nödvändigtvis inte ett lagrat utan ett åldrat pu'er, som fanns tillgängligt här i Sverige. Och detta pu'er beng cha har gjort mig helt förälskad i att dricka te!
Jag dricker tre koppar av detta varje morgon och för varje byggning framkommer en nyans av smaker. Det går inte beskriva riktigt mer än att smaken förändras för varje kopp, från syrlig, till krämig och rund, jordig och lätt rökig. Vilken upplevelse! Är inne på min tredje kaka på mindre än ett år, rekommenderas starkt!

3 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account