En helt vanlig, stilren tesil. Brygg med bladen fritt i kannan, och sila sedan antingen ner i en kopp, eller i en serveringskanna. Så får du ut maximal smak ur bladen.
I Lager
Art.Nr.#: 29449
35,00 kr
Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension
En helt vanlig, stilren tesil. Brygg med bladen fritt i kannan, och sila sedan antingen ner i en kopp, eller i en serveringskanna. Så får du ut maximal smak ur bladen.
Beskrivning /
Tesil
En enkel och stilren tesil.
Råkar du vara ny i tevärlden, så kommer här en beskrivning av hur ....
Tebladen läggs i kannan, och man häller på vatten. Helst ska tebladen kunna röra sig fritt i tekannan när teet drar. På så vis blir det maximal kontakt mellan teblad och vatten.
När teet dragit klart, lägger man silen i koppen, och silar ner teet, så slipper man få teblad i koppen. Alternativt silar man över teet från bryggkannan till en serveringskanna där det kan hållas varmt en stund.
(Man ska alltså inte lägga tebladen i silen, och hälla vatten över - det blir alldeles för kort tid för att det ska bli någon smak på teet.)
Mer information:
Art.Nr.
29449
Kundrecensioner
Kvalitet
5
Prisvärd
5
När tebladen blivit lite krossade ...
AvMargareta
Nederst i påsen eller burken blir det ofta väldigt "bossigt" men det går bra att använda det också, och använda denna lilla tesil, när man häller teet i sin kopp. Oftast stannar det mesta i silen.
TIPS! Utmärkt att pudra senchapulver med också! På marsipantårtan, morgonfilen, eller chokladbollarna. (^.^)
Kvalitet
3
Prisvärd
5
Fin som prydnad
AvHelena Norrgård
Söt men lite bökig att hålla i. Får bli prydnad. Kunde önskat en större sil som fick plats att sätta ner i koppen eller kannan.