Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Yunnan OP Special

9 Reviews Skriv en recension
Fylligt te från kinesiska Yunnan-provinsen. Svart och kraftigt med en lätt fruktighet och kanske ett stråk av honung.

I Lager

Art.Nr.#: 9246

100 gram
69,00 kr
250 gram
155,00 kr
500 gram
304,00 kr
1 kg
587,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Yunnan OP Special

Fylligt frukost-te gjord på storbladiga assamica- varianten av teplantan. Kinesiska Yunnan-provinsen är känd för sina kraftiga teer, och det här är inget undantag. Vi hade tidigare ett liknande yunnan-te, men det här är nog ännu bättre och dessutom ekologiskt.
Det tål att dra länge, även om där finns en viss strävhet.
Smaken har en viss fruktighet, och har inslag av honung. Inte direkt rökigt, vilket annars är vanligt för yunnan-te. Gott till frukost eller eftermiddagsfika. Eller när som helst.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 9246
Ingredienser Svart te
Dosering 3 gram(ca 1½ tsk) / 2dl
Vattentemperatur 100°C
Tid 4-6 min
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Helt okej!
Av Anita
Ett ganska enkelt te, en aningen "tunn" i smaken. Men absolut helt okej i förhållande till sitt pris :)
Kvalitet
Prisvärd
Ett underbart typiskt och lättdrucket Yunnante
Av Josefin
Det här är en av klara mina favoriter i Te-centralens utbud. Klassiskt Yunnante men inte av den kraftigaste sorten, därmed tämligen lättdrucket för alla. Jag gillar mina Yunnanteer riktigt lädriga - eller som någon en gång beskrev ett perfekt Yunnan: aromen ska påminna om en löddrande häst efter en lång språngmarsch. Detta te är kanske lite mer av en varm men tydlig ponny och slår aldrig fel. Det gör mig glad varje gång jag dricker det!
Kvalitet
Prisvärd
Cigarettrök.
Av Margareta
Vad o hur jag än bryggde detta te smakade det för mig som cigaretter. Mer eller mindre. Jag prövade att blanda ut det med olika teer o det enda drickbara alternativet blev till slut med Liptons svarta tepåse… Jag förstår ju att det inte är fel på teet utan på mig. Jag ska helt enkelt inte dricka det! Det är fascinerande att te kan smaka så olika. Jag fortsätter att prova olika!
Kvalitet
Prisvärd
Mild tea
Av Masoomeh
This is what I was looking for. It is a mild tea that smells very nice. I put only a few leaves (much less than the recommended values) in a mug and pour boiled water on top and let it be. It is great! It took though a few days to get used to the taste. I am about to order again.
Kvalitet
Prisvärd
Fyllig, relativt kraftig smak, viss sötma och viss beska. Aromatiskt med mycket smak i varje klunk!
Av Camilla
Ett av mina absoluta favorittéer. Fyllig och relativt kraftig smak, med en viss sötma och en viss beska. Aromatiskt med mycket smak i varje klunk. (Klunk är ett roligt ord!)
Jag skriver ”relativt” kraftig för jag växlade mellan det här och ett annat ekologiskt Yunnan (Yunnan Eko) som Tecentralen hade tidigare men nu inte längre finns att köpa - och jag upplevde att det var ännu kraftigare i smaken, vilket är något jag uppskattar. Jag har generellt svårt att fatta tycke för smaksatta teer då jag uppskattar komplexiteten i smaken hos naturella teer (framför allt svarta och gröna). Undantaget ett riktigt högkvalitativt Earl Grey som är perfekt bergamottaromatiskt (Tecentralen har två sådana ekologiska svarta Earl Grey som var och ett är väldigt bra).

Sammanfattningsvis så är det här ett enormt gott te, som jag dricker dagligen och jag lessnar inte. Det är gott i olika temperaturer, från hett till kylskåpskallt. Det här teet tål precis som beskrivningen gör gällande, att dra länge. Det kan bli både beskare och strävare då, men det bidrar till smaken och det där är något man behöver prova sig fram till själv.
Kvalitet
Prisvärd
Härligt rund smak
Av Anne
Det här var riktigt bra, ny favorit hemma som kan konkurera ut det english brekfast som är stapelte just nu.
Rund smak med lagom sötma, fyllig utan att bli besk. Jag dricker med mjök och socker så jag behöver kraftig grund för att det inte skall bli blaskigt och försvnna.
Kvalitet
Prisvärd
En ny favorit
Av Anette
Ett te med komplexa smaker, mjukt och runt. Ett te jag faktiskt kan längta hem till! Det har blivit en ny favorit. Mycket prisvärt!
Kvalitet
Prisvärd
Smakrikt och lättdrucket
Av Ami
Det här var en glad överraskning som jag verkligen tyckte om. Smakrikt med en liten hint av grönt te. Jag tror det kommer sig av den antydan till beskhet som möter tungan först. När smaken sedan rullar över tungan blir det en god och fyllig upplevelse.
Kvalitet
Prisvärd
Fylligt med sötma
Av Maria
Ett te med stora blad, doftar gott under bryggning och har en fyllig mild smak som påminner om honung. Bra kvalitet för pengarna. Det går att dricka när som, men jag hade valt det som eftermiddagste, kanske med scones till.

9 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account