Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Ding Gu Da Fang

2 Reviews Skriv en recension
Ett av Kinas äldsta gröna tesorter. Det sägs vara en föregångare till Long Jing, men har en lite mera uttalad smak än detta.

I Lager

Art.Nr.#: 9211

50 gram
133,00 kr
100 gram
239,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Ding Gu Da Fang

Det här teet brukar refereras till som en föregångare till Long Jing. Det lär vara det första te som plattas till vid tillverkningen. Smaken är grönskande, med inslag av kastanj. Vid tillverkningen i wok är temperaturen högre än när Long Jing tillverkas. Bladen har en lätt dragning åt det gyllenbruna. Enligt sägnerna skapades det av en munk under slutet av 1300-talet. Munken brukade bjuda templets besökare på sitt egenhändigt tillverkade te. En dag besökte kejsaren inkognito det för sitt te alltmer kända templet. Då det tillverkades på ett berg i en dal (ding gu), av en mycket skicklig munk (da fang), hade kejsaren lätt att hitta ett passande namn på teet. Det finns olika sorters dafang-te, men dinggu dafang räknas som det finaste.

Mer information:

Art.Nr. 9211
Ingredienser Grönt te
Dosering 3-4 gram(ca 1msk) / 1½dl
Vattentemperatur 80-85 °C
Tid 1-2 minuter
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Prisvärd
Kvalitet
Tråkigt
Av Olof
Ett te som jag inte tyckte var bra
Prisvärd
Kvalitet
Mjukt med mild beska
Av Eva
När jag först smakade detta téet tyckte jag det var småtråkigt, men efter ett tag började jag uppskatta det! Mycket bra vardagsté som dessutom är bättre för magen än ett mer klassiskt grönt. Kommer köpa det igen,
Eva

2 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account