Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Gaiwan

9 Reviews Skriv en recension
Gaiwan i lergods som är invändigt glaserad, mycket behaglig att hålla. Gaiwan är en traditionell kinesisk tekopp. Den används framför allt att brygga te i enligt gongfu-metoden, men man kan även dricka ur gaiwan.
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Gaiwan

Den oglaserade utsidan gör denna gaiwan oväntat behaglig att hålla i. Rätta tillbehöret att servera fina teer i. Denna gaiwan rymmer 0,8 dl.

Gaiwan är en traditionell kinesisk tekopp. I Kina är det ett vardagsföremål i tre delar, fat, kopp samt lock. (Namnet betyder ungefär "skål med lock"). Tebladen läggs direkt i koppen, vatten hälls på och får dra kort under lock. Man dricker genom att sila/knuffa undan tebladen med locket.

På många håll i Kina används gaiwan främst för att brygga te i, då speciellt oolong eller pu'er. Då brygger man med relativt mycket teblad, men kort tid. Fördelen jämfört med en liten kanna, är att det går fort att tömma en gaiwan. Det betyder att man kan få en mera exakt bryggtid.

När man serverar i gaiwan, används den framför allt när man serverar grönt te.

 

Mer information:

Art.Nr. 29205
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Riktigt nöjd!
Av Mike
Min första gaiwan! Gör din sak perfekt, sitter skönt när man häller, skön textur och jag gillar att insidan är vit glaserad så man ser färgen på teet!
Kvalitet
Prisvärd
God att dricka ur
Av Anna-Karin
Även om jag inte använder den till Gongfu bryggning av te, så var den behagligt god att dricka ur.
Kvalitet
Prisvärd
Fungerar som den ska
Av Sebastian
Nybörjare här då det kommer till Gongfu bryggning av te, och den fungerar som den ska, kanske lite för liten då man ska brygga för fler men fungerar helt och hållet för min användning av den
Kvalitet
Prisvärd
Liten fin Gaiwan för GongFu bryggning
Av Christer Nilsson
Mycket prisvärd liten Gaiwan, precis lagom för många bryggningar för en person. Vitglaserad inuti så man ser färgen på teet samt påverkar därför inte heller smaken. Skön att använda p.g.a. den matta ytan, ligger säkert i handen. Blir inte heller fort så varm ut i kanten som en glas eller porslins Gaiwan. Rekommenderas.
Kvalitet
Prisvärd
Vacker tekopp
Av Ulla Norman
Vacker tekopp som gör testunden till meditation. Mjuk att hålla i handen och väldigt skön att dricka ur. Obs den är inte stor, fatet ryms i handflatan. Perfekt en kylig dag.
Kvalitet
Prisvärd
Är helt nöjd med produkten.
Av Britt-Marie Ingemansson
mycket gott te och koppen var helt okey.
Kvalitet
Prisvärd
Bra kvalité/pris
Av Eric
Inte högsta kvalitén på denna gaiwan, men sett till priset är den utmärkt. Den gör allt den ska, och ser dessutom ganska charmerande ut.
Kvalitet
Prisvärd
Gaiwan
Av Per Mjöberg
Funkar som den ska, antar jag.
Kvalitet
Prisvärd
Drick te som en kines;-)
Av Torgil Lyreskog
Kul tillbehör vid tedrickning

9 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account