#1Sveriges äldsta webbutik för te
Gå till Kassan med ditt konto
Gå till Kassan som en ny kund
Genom att skapa ett konto får du dessa fördelar:
I Lager
Art.Nr.#: 3001
Den finaste japanska tesorten kallas gyokuro (betyder ungefär jade-dagg!). De sista veckorna före skörd skuggas buskarna, antingen med ett tyg, eller ett enkelt tak som sätts upp. För att kompensera för det uteblivna solljuset blir bladen mörkt gröna. Smaken är fylligt grönskande, med ett drag av hav.
Vi köper vårt Gyokuro Superior direkt från ett teplantage i Uji, utanför Kyoto, som är den japanska tekulturens vagga. Fortfarande brukar man säga att gyokuro från Uji räknas som bäst. Vi levererar i tätslutande påsar på 100 gram. Vi förvarar det i kylskåp för att du ska få maximal smak. Om du fortsätter att förvara det i kylskåp, se till att det inte bildas kondens i påsen när du öppnar den.
Smaken är frisk, fyllig och söt. Använd inte för hett vatten, då det annars kan bli bittert. Vi tycker ändå att man kan ha lite varmare på vintern, kanske 80 grader, och svalare på sommaren, runt 60 grader.
En elegant fördrink eller nyårsdrink får du genom att göra en andra bryggning i kallt, kolsyrat vatten. Den första bryggningen med varmt vatten behövs för att dra ut smaken rimligt snabbt. Fullt så knallgrönt som på bilden blir det inte - det är en effekt av motljus vid fotograferingen.
Från skörden 2024.
Art.Nr. | 3001 |
---|---|
Ingredienser | Grönt te från Japan |
Dosering | 4 gram(1½-2 tsk) / 2 dl |
Vattentemperatur | 60 °C |
Tid | 1 minut första gången, något kortare andra gången, därefter längre tid |