Hibiskus

21 Reviews Skriv en recension
Härligt sötsyrlig hibiskus med en friskt smak. Så fruktigt, och så gott! Dessutom sägs det vara nyttigt. Enkelt att brygga, njut det varmt eller kallt. Te-Centralens hibiskus kommer från Burkina-Faso, där vår partner driver ett kvinnoprojekt. Därför kan vi erbjuda dig att köpa ekologisk hibiskus av mycket god kvalitet till ett rimligt pris.

I Lager

Art.Nr.#: 4150

100 gram
69,00 kr
250 gram
155,00 kr
500 gram
304,00 kr
1 kg
587,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Hibiskus

Från Burkina-Faso hämtar vi den här ekologiskt odlade hibiskusen. Använd den som den är, eller tillsätt några blad till ditt svarta te.

Ta 1½ tesked blad och häll på 2 dl kokhett vatten. Låt det dra minst 4 minuter. Hibiskus är så förlåtande - även om du glömmer bort bladen, så kan inte inte bli beskt. Blev det för starkt? Späd ut med lite vatten. Om du vill silar du av bladen, annars kan du låta dem ligga kvar på botten av koppen eller glaset. Den vackra färgen gör att man gärna serverar i glas.

Den typiska, söt-syrliga smaken är inte bara uppfriskande, utan hibiskus används sedan lång tid inom traditionell medicin, framför allt för sin lugnande verkan. En studie från 2008 av USA's jordbruksverk, visade att te av hibiskusblommor*) verkar blodtrycksnedsättande, även om mer forskning behövs.
Gravida bör dock vara försiktiga med hibiskus, då det kan finnas viss risk för hormonstörande ämnen.

Tänk på att alla jordbruksprodukter varierar från år till år och även från skörd till skörd, både när det gäller smak och utseende. Därför kan smaken vara syrligare något år, sötare ett annat.

Bästa is-teet!

Gör så här: Koka upp 1 liter vatten med 4 matskedar hibiskusblad. Låt koka i 10 minuter, och därefter svalna. Innan det är helt kallt, rör i 2 matskedar honung. När det kallnat, sila av bladen, och pressa i 1 lime. 

Fyll fyra stora glas med isbitar och häll på hibiskusteet. Skrapa ur ½ passionsfrukt per glas, och pynta med en limeskiva.

*) Ska man vara noga, så är det egentligen inte blombladen, utan foderbladen som används. Den hibiskus-sort som används kallas för hibiscus sabdariffa. Foderbladen (som tillsammans bildar det man kallar för blomkalk - calyx - för det ser ut som en bägare), är köttiga och har länge använts både för sin färg och smak.

Det finns runt 250 olika arter av hibiskus och flera är nationalblomma som i Sydkorea (hibiscus syriacus) och Malaysia (hibiscus rosa-sinensis).

 

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 4150
Ingredienser Hibiskus-blad från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 2-3 gram (1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 100 °C
Tid 4-6 minuter
Tips Tag lite mer blad och prova bygga ett par gånger på samma blad.
Ursprung Burkina Faso

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Hjälp
Av Dee Cee
Hej Vad är skillnaden på dessa olika blad? Jag köpte från örtagubben förra gången och det var som te väldigt hårt och torrt som te brukar vara. Dessa ser mer ut som blad och inte alls lika hårda och torra som te.
Vad är skillnaden? Spelar det någon roll i längden?

---------------------------------------
Te-Centralen svarar: Det är lite knepigt att veta skillnaden, då vi inte känner till deras produkter. Smaken bör kunna säga en hel del om det är en bra produkt eller inte. (Andra kunder tycker att vår hibiskus är mycket prisvärd, och det beror på att vår partner importerar direkt från tillverkaren i Burkina Faso, utan mellanhänder.) När det gäller "nyttighet" är det svårt att vara säker utan att göra dyra tester.
Kvalitet
Prisvärd
Ljuvlig hibiskus av hög kvalitet
Av Josefin
Riktigt fin hibiskus som blir underbart som te bara som den är, eller blandad t.ex. med mynta, lavendel, älgört och ingefära. Underbart djupröd färg och till råga på allt så nyttigt! Avnjutes med fördel både varmt och kallt.
Kvalitet
Prisvärd
Sötsyrlig favorit
Av Maria
Ena stunden jul
Nästa solig sommardag
En vinröd tedröm
Kvalitet
Prisvärd
Mycket gott te
Av Dag
Jag dricker hibiskuste varje kväll istället för kaffe. Det är välsmakande och jag kan sova gott.
Kvalitet
Prisvärd
Underbart
Av Olof
Underbart te såväl varmt som kallt.
Kvalitet
Prisvärd
Kvalitén är utomordentlig
Av Arash
Har köpt billigare varianter men denna sort lever upp kvalitetsmässigt till det hibiskuste jag drack första gången. Denna sort köper vi igen!
Kvalitet
Prisvärd
Underbart gott!
Av Ewa
Det är helt outstanding som svalkande dryck nu med dagstemperaturer över 30 grader i form av "iste". Jag lägger lite te i min flaska med kallt vatten och "ciruklerar" flaskan lite. Ställer in det i kylskåpet och tar ut när det är lagom kallt. Så otroligt gott i värmen precis så enkelt serverat! Kan rekommenderas att köpa här i Tecentralens hyllor, det är stora fina fylliga teblad medan de jag köpt på andra ställen varit små o torra o inte alls lika fina i smaken.
Kvalitet
Prisvärd
Världsklass!
Av adam
Läste om hibiskus när det presenterades av läkaren Michael Greger, som har en rad olika kostrådgivningar när det kommer till plant-baserad kost. Det finns många olika studier som tyder på att té av dessa blad bidrar till lägre blodtryck, samt även en antioxidant-antal som är skyhögt. Antioxidanterna i hibiskus visar sig till och med överklassa dom allra finaste gröna téerna. Sökte då på hibiskus och hittade det även ekologiskt här på tecentralen, och med bra service, fin paketering och snabb leverans så var det hemma hos mig kort efter beställning. Blev starkt överraskad av den goda smaken, som liknar tranbär. Du kan använda dig av väldigt lite, och det räcker till många koppar. Drick precis som det är, eller tillsätt lite socker eller annat sötningsmedel (rekommenderar agavesirap för den som vill undvika honung) eller kyl ner och tillsätt is för en härlig sommardryck!
Kvalitet
Prisvärd
Gott med en tydligt fruktig smak
Av Rasmus
Hög kvalité men samtidigt till ett bra pris med tanke på att det är ekologiskt. Utmärkt alternativ till te om du vill ha något koffeinfritt eller till annan dryck som ett sockerfritt alternativ. Dricks traditionellt varmt men kan med fördel förvaras i kyl för att ge en god svalkande dryck under sommarmånaderna.
Kvalitet
Prisvärd
Gott och nyttigt
Av Stefan
En påse är slut, två återstår, av detta goda och förhoppningsvis nyttiga te.
Efter att ha tagit en kopp hibiskuste varje morgon i några månader så har mitt blodtryck gått ned från för högt till riktigt bra. Detta kan vara tillfälligheter, men efter att ha haft högt blodtryck i några år, så kommer jag att fortsätta använda detta te. Läser på nätet att man inte ska dricka hibiskuste om man tar blodtryckssänkande medicin.

Artikel 1 till 10 av 21 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension