Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Hibiskus

24 Reviews Skriv en recension
Härligt sötsyrlig hibiskus med en friskt smak. Så fruktigt, och så gott! Dessutom sägs det vara nyttigt. Enkelt att brygga, njut det varmt eller kallt.

I Lager

Art.Nr.#: 9553

100 gram
69,00 kr
250 gram
155,00 kr
500 gram
304,00 kr
1 kg
587,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Hibiskus

Ekologiskt odlad hibiskus med fruktig-syrlig smak. Använd den som den är, eller tillsätt några blad till ditt svarta te.

Ta 1½ tesked blad och häll på 2 dl kokhett vatten. Låt det dra minst 4 minuter. Hibiskus är så förlåtande - även om du glömmer bort bladen, så kan inte inte bli beskt. Blev det för starkt? Späd ut med lite vatten. Om du vill silar du av bladen, annars kan du låta dem ligga kvar på botten av koppen eller glaset. Den vackra färgen gör att man gärna serverar i glas.

Den typiska, söt-syrliga smaken är inte bara uppfriskande, utan hibiskus används sedan lång tid inom traditionell medicin, framför allt för sin lugnande verkan. En studie från 2008 av USA's jordbruksverk, visade att te av hibiskusblommor*) verkar blodtrycksnedsättande, även om mer forskning behövs.
Gravida bör dock vara försiktiga med hibiskus, då det kan finnas viss risk för hormonstörande ämnen.

Tänk på att alla jordbruksprodukter varierar från år till år och även från skörd till skörd, både när det gäller smak och utseende. Därför kan smaken vara syrligare något år, sötare ett annat.

Bästa is-teet!

Gör så här: Koka upp 1 liter vatten med 4 matskedar hibiskusblad. Låt koka i 10 minuter, och därefter svalna. Innan det är helt kallt, rör i 2 matskedar honung. När det kallnat, sila av bladen, och pressa i 1 lime. 

Fyll fyra stora glas med isbitar och häll på hibiskusteet. Skrapa ur ½ passionsfrukt per glas, och pynta med en limeskiva.

*) Ska man vara noga, så är det egentligen inte blombladen, utan foderbladen som används. Den hibiskus-sort som används kallas för hibiscus sabdariffa. Foderbladen (som tillsammans bildar det man kallar för blomkalk - calyx - för det ser ut som en bägare), är köttiga och har länge använts både för sin färg och smak.

Det finns runt 250 olika arter av hibiskus och flera är nationalblomma som i Sydkorea (hibiscus syriacus) och Malaysia (hibiscus rosa-sinensis).

 

 

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 9553
Ingredienser Hibiskus-blad från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 2-3 gram (1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 100 °C
Tid 4-6 minuter
Tips Tag lite mer blad och prova bygga ett par gånger på samma blad.
Ursprung Burkina Faso
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Bra Hibiskus
Av Jonathan Rahm
Håller vad den lovar!
Kvalitet
Prisvärd
Mycket smakrik
Av Marie Karlsson
Har provat flera sorter av Hibiskuste men detta är det bästa jag har kunnat köpa i Sverige! Kan varm rekommenderas.
Kvalitet
Prisvärd
Underbart!
Av Tomas Johansson
Nyttig, god, fin kvalité, och finfint pris för att vara ekologiskt!
Kvalitet
Prisvärd
Ett minne från egypten
Av dan roberg
Det smakade bra

Artikel 21 till 24 av 24 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account