Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Morning kick

25 Reviews Skriv en recension
Ett mycket fylligt och kraftigt helblads-te som ibland kallas för Ostfriesisk blandning.

I Lager

Art.Nr.#: 9552

100 gram
59,00 kr
250 gram
133,00 kr
500 gram
260,00 kr
1 kg
502,00 kr
2 kg
944,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Morning kick

Ett mycket fylligt och kraftigt helblads-te. Den här sortens te kallas ibland för Ostfriesisk blandning, då man är extra förtjust i kraftiga, assam-baserade teblandningar i nordvästra Tyskland. Ostfrieserna är bland annat kända för att vara bland världens största konsumenter av te, och här säljs 3 kg per kapita och år. (Genomsnittet för Sverige ligger runt 400 gram.) Gillar du också kraftiga smaker, förstår du säkert varför.

Ett gott och kraftigt te, som även tål en skvätt mjölk för den som föredrar det. I Ostfriesland dricker man sitt te med grädde och kandisocker.

Om du också vill prova det, går det till på det här sättet:

Lägg Morning Kick i kanna; 12 gram/6 tsk per liter
Häll över kokande vatten, och låt dra ordenligt 3-5 minuter
Lägg en bit kandisocker i en liten kopp
Häll te i koppen, men bredvid sockret så det inte smälter
Lägg i en knapp tesked grädde vid kanten, men rör inte om.
Du kan läsa mer om det här: Ostfrisisk tecermoni.

 

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 9552
Ingredienser Svart te från kontrollerade ekologiska odlingar.
Dosering 2-3 gram(1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 3-5 minuter
Ursprung Indien
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Bra start på dagen
Av Nils
Namnet på teet säger det mesta egentligen. Bra standard svart te som passar bra till frukosten.
Kvalitet
Prisvärd
Håller stilen
Av Maria F
Haft detta te till och från i över 7 års tid. Det står sig och är tillsammans med Rwanda-teerna mina ” to go”-teer. Prisvärt med kraftig och härlig smak- jättebra till frukost, lunch, middag, kväll, brunch… ja-alltid…
Kvalitet
Prisvärd
Min nya favorit
Av Carina
Det här är ett te som passar vårt ganska hårda och kalkrika vatten och fortfarande vara smakrikt och fylligt. Det är gott både utan honung och med. Ett riktigt gott frukost te - helt i min smak.
Kvalitet
Prisvärd
Perfekt frukost te!
Av Mariette
De första 100gr jag köpte av detta te tog slut väldigt fort - det var nästan så man såg fram emot frukosten lite extra när man hade bryggt en kanna av detta te :) uppskattas mycket här hemma. Fylligt kraftigt som bara växer när man tillsätter lite mjölk och sötma. Vill ha mitt te strong, sweet and milky och detta te passar perfekt.
Kvalitet
Prisvärd
Aromatiskt, fylligt, kraftigt och gott
Av Milla
Det är fascinerande hur olika man kan uppfatta smaker, och helt rimligt också förstås - men samtidigt blir jag lite skeptisk när jag läser recensioner som avfärdar den här typen av påtagligt kraftigare rena svarta teer som att de inte skulle vara så märkvärdiga och att de smakar "vanligt svart te". Vanliga svarta teer, neutrala svarta teer, sådana man hittar i vanliga mataffärer och av sådana sorter som många känner till - som English Breakfast, Ceylon och Assam, av välkända märken som Lipton och Twinings är för mig ganska intetsägande och bleka i smaken. De skiljer sig åt, men de rör sig under samma smakparaply. Men tevärlden är som vi teälskare vet så oerhört mycket större än så.
Det här teet, Morning Kick, av assam-typ - hör inte till vanligt svart omärkvärdigt te med blek smak. Det här är ett kraftigt te med mycket smak. Sen kanske man inte uppskattar det ändå men det här är starkare och mer smakrikt än ett vanligt assam-te från mataffär. Te i påsformat är dessutom oftast smulat till en nästan mjöligt fin konsistens och mängden per påse är oftast för liten. För mig är det här ett assam-te som står ut. Jag förstår att det här är ett te som passar perfekt på det sätt man gärna dricker te i nordvästra Tyskland - och den där ostfriesiska teceremonin med kandisocker och grädde låter som något jag skulle vilja testa på. Man måste förstås inte ha just kandisocker, så du som gillar att ha mjölk eller grädde i ditt te, och kanske också söta det - kommer sannolikt att uppskatta det här teet på det sättet.
Kvalitet
Prisvärd
Perfekt till frukost
Av Olga
Gillar starkare te på morgonen till frukost och det här teet är helt perfekt! Fyllig och stark smak som inte tappar sin karaktär när man tillsätter t.ex. mjölk eller citron.
Kvalitet
Prisvärd
Ett bra svart te
Av Sebastian
Ett gott svart te, men inte så märkvärdigt.
Ett te utan konstigheter perfekt för dom som föredrar det
Kvalitet
Prisvärd
Gott och enkelt
Av Anna
Jag dricker det gärna varje morgon, svart och hett.
Kvalitet
Prisvärd
perfekt bas
Av Linda
Jag gör gärna min egen Masala Chai-blandning (indiskt kryddte med mjölk och socker) och letade efter ett riktigt starkt svart te till den. Morning Kick är precis det; ett kraftigt svart te som blir perfekt i Masala Chai.
Kvalitet
Prisvärd
Tveksam, men OK med mjölk
Av Eliot
Acceptabelt med mjölk, odrickbart utan mjöl. Nej, jag fortsätter leta.

Artikel 1 till 10 av 25 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account