Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Sencha Fukamushi Superior, 100 gram

19 Reviews Skriv en recension
Djupångade Sencha Fukamushi Superior från japanska Uji, utanför Kyoto, är ett riktigt rikt te, levererat i tätslutande 100 grams påse.

I Lager

Art.Nr.#: 3002

Art.Nr.#: Påse 100 g
  • Köp 2 för 199,00 kr vardera och spara 9%
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Sencha Fukamushi Superior, 100 gram

Ett verkligt smakrikt sencha, som vi kan rekommendera. Fukamushi sencha betyder ungefär "djup-ångat te", och syftar på att tebladen ångats extra lång tid. Ångningen är möjligen den svåraste delen i japansk te-tillverkning. För kort tid, så kommer inte smaken fram, medan för lång ångning förstör smaken. Tiderna ligger bara i spannet 30-90 sekunder! Därför är det förstås viktigt att bladen blir jämt ångade. Om du vill ha den där rena, fylliga smaken av japanskt grönt te, då har du här ett riktigt bra, prisvärt te. Vi köper vårt Sencha Fukamushi Superior direkt från ett teplantage i Uji, utanför Kyoto, som är den japanska tekulturens vagga. Vi levererar i tätslutande påsar på 100 gram. Vi förvarar det i kylskåp för att du ska få maximal smak. Om du fortsätter att förvara det i kylskåp, se till att det inte bildas kondens i påsen när du öppnar den. Smaken är frisk och fyllig, med inslag av spenat och tång. Använd inte för hett vatten, då det annars kan bli bittert. Genom den kraftiga ångningen, upp till en minut, mot annars en halv minut, blir bladen smuligare än andra teer. Därför ska det dra kortare, 35-45 sekunder första gången. Från skörden 2023.

Mer information:

Art.Nr. 3002
Ingredienser Grönt te från Japan
Dosering 4 gram(1½tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 80 grader
Tid 35-45 sekunder första gången, något kortare andra gången, därefter längre tid
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
SuperGood
Av Jedarin
This tea is perfect to do cold brew, umami taste sweet and smooth lovely. I love it my favourite.
Kvalitet
Prisvärd
Fantastiskt te
Av Sten
Ett fantastiskt gott japanskt te. Klargrön färg och toner av spenat och tång med mjuk, behaglig sötma. Rekommenderas varmt till alla som gillar japanska teer.
Kvalitet
Prisvärd
Gott sencha
Av Jakob
Det här var ett gott sencha väl värt att prova. Jag bryggde tre små kannor (ca 160 ml) med 1-2 teskedar blad i. De första två omgångarna gav mycket smak (en hel del umami) medan den tredje bjöd på en lätt och fin avslutning.
Kvalitet
Prisvärd
Helt beroende!
Av Sanna
Det mest prisvärda och godaste gröna teet. Jag har flyttat från Östersund till Skåne men beställer fortfarande detta te då inget annat når upp till denna kvalitet. Jag är helt beroende.
Kvalitet
Prisvärd
Väldigt gott sencha.
Av Peter
Gröna, gräsiga toner, fylligt och med behagligt söt ton i eftersmaken.
Kvalitet
Prisvärd
Spännande
Av Anne-Sophie
Wow, det här var en annorlunda smakupplevelse för någon som inte har mycket erfarenhet med japanska teer. Det kändes väldigt gräsigt, sött och "fresh" samtidigt som det smakade ångkokta grönsaker eller grönsaksbuljong med sjögräs i. Mycket smakligare än jag får det att låta, jag lovar. Vet inte om det här blev en favorit - för mig är det inte ett te jag vill dricka varje dag, även om jag uppskattar dess unika karaktär - men det var definitivt värt priset.
Kvalitet
Prisvärd
Imponerande!
Av Joakim
Brukar beställa japanska teer direkt från Japan, då de som finns tillgängliga generellt inte håller måttet (oftast inte ens nära). Beställde detta då Japan post inte skickade till Sverige pga covid-19. Blev chockad över hur bra det var, står sig mycket väl mot även bättre teer direkt från Japan i min mening.
Kvalitet
Prisvärd
Exklusivt te till bra pris
Av Rasmus
Ett gott te med härlig grönskande smak! Måhända inte riktigt samma nivå som Gyukuro Superior men väldigt nära.
Kvalitet
Prisvärd
Ett grönt te med den goda gräsiga smaken
Av Kerstin Olofsson
Jag tycker mycket om japansk sencha och gillar verkligen den gräsiga smaken. Fick en provpåse med kukicha, också ett te som jag uppskattar och kommer att köpa.
Kvalitet
Prisvärd
Ett te för livsnjutare
Av Therese
Ett sällsamt fint sencha, som nästan skulle kunna tas för ett Gyokuro.
Smaken är "grön" - hav, alger, spenat, gräsliknande toner med ett sötaktig eftersmak.

Jag brygger mitt sencha i 65 - 70 grader och låter det inte dra mer än 30 sekunder.
Två teskedar räcker till fem deciliter te och den kan bryggas flera gånger om på samma te.
Ett te för en riktig livsnjutare. Rekommenderas varmt!

Artikel 1 till 10 av 19 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account