Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

S:t Olav®

17 Reviews Skriv en recension
Ett spännande te som innehåller såväl granbarr som enbär. Det är perfekt te till lite kraftigare fika när man är på utflykt eller vandring. Eller varför inte lunch?

I Lager

Art.Nr.#: 5032

100 gram
89,00 kr
250 gram
200,00 kr
500 gram
387,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / S:t Olav®

I juni år 1030 landsteg Olav Haraldsson i Selånger och gick mot Norge för att återta tronen och kristna landet. Vid slaget i Stiklestad stupade han och begravdes i Trondheim som tidigare kallades Nidaros. Strax efter hans död började under att ske på platsen, och därför påbörjades bygget av domkyrkan där. Under medeltiden var leden till Nidarosdomen en av de absolut viktigaste pilgrimslederna (efter Jerusalem, Rom och Santiago de Compostella). Vid reformationen förbjöds pilgrimsvandringar, och leden förföll. Nu är leden renoverad igen, och antalet vandrare stiger år för år. Vi ville återskapa känslan av skog och mark i den här teblandningen, som passar för att påminna sig om den vackra S:t Olavsleden, som går genom Östersund där vi har vår fysiska butik. Förutom ekologiskt svart te innehåller det såväl granbarr som enbär. Det här är ett te som passar extra bra till lunch eller lite kraftigare fika, kanske med rejäla mackor.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 5032
Ingredienser Svart te*, nyponskal*, granbarr*, enbär*, citronmeliss*, fläderblommor*, ringblommor*, naturlig blåbärsarom*, naturlig honungsarom, rosmarinolja* *)Från kontrollerad ekologisk odling
Dosering 3 gram / 2 dl
Vattentemperatur 100°C
Tid 4-5 min
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Annorlunda
Av MH
Mycket annorlunda smak. Smakar skog och granbarr. Väljer inte detta I första hand.
Kvalitet
Prisvärd
Naturen i en kopp
Av Therese
Helt fantastiskt gott! Både jag och min man älskade detta teet med tydlig gransmak. Tycker man som jag att många smaksatta teer lätt blir lite "söta" och parfymerade i smaken så är det här perfekt. Friskt och frächt!
Kvalitet
Prisvärd
Gott skogste
Av Olof
Köpte en påse för ett tag sedan. Men inget jag gillade. Så kom jag ihåg det nu. Jag har ofta med en termos te när jag är ute och cyklar på hösten när det börjar bli kallt. Provade St Olav och ute smakade det jättegott !!!
Brygger ganska starkt och en tesked socker till en termos på 0,5 liter.
Kvalitet
Prisvärd
Läste nyponskal granbarr och enbär! ???????? Behövde inte läsa mer, kände att det var ett te för mig!
Av Betty-ann
Jag älskar detta te! Ett måste i teförrådet! Smakar verkligen Skog!
Kvalitet
Prisvärd
Artifiell smak
Av Karin
Tyvärr drog de tillsatta aromerna ner betyget rejält för denna. Smakar artifiellt och syntetiskt. Synd för iden med ett te med mycket smak av skog gillar jag mycket. Jag får leta vidare!
Kvalitet
Prisvärd
En ny favorit
Av Sofia
Ett te som smakar av skog och natur. Får mig att tänka på mitt barndomens Västerbotten:-) En ny favorit för mig.
Kvalitet
Prisvärd
för svag smak av själva teet
Av Dag
för söt enligt mitt tycke
Kvalitet
Prisvärd
En smak av barrskog
Av Robert
Ett överraskande gott te med många smaker av skog. Varje bryggning smakar lite olika. Ena gången är det mer smak av en(buske) som framträder. En annan gång är det mer gran och andra gånger är det mer mjuka goda runda smaker, som jag har svårt att definera.

Ett uppiggande och uppfriskande te med mycket smak. När jag bara dricker St Olav under en längre tid, då blandar jag gärna i teblad av Earl Grey eller Lapsang för att göra St Olav mildare.
Kvalitet
Prisvärd
Favoriten ute i skogen
Av Titti
Helt annorlunda än något thé jag druckit förut, tog ett litet tag att vänja sig vid men nu är det favoriten på jobbets styrelsemöten som alltid hålls i skogen. Smaken dröjer sig kvar länge och harmoniserar fint med doften.
Kvalitet
Prisvärd
Skogen i en klunk
Av Maria
En jägares smak
En vandrares skogsvila
Jämtland har en smak

Artikel 1 till 10 av 17 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account