Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Tarry Lapsang Souchong

14 Reviews Skriv en recension
Här har vi ett riktigt, riktigt rökigt te. "Tarry" betyder ju "tjärig" på engelska, och det beskriver det hela ganska väl.

I Lager

Art.Nr.#: 9502

100 gram
79,00 kr
250 gram
155,00 kr
500 gram
344,00 kr
1 kg
672,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Tarry Lapsang Souchong

Här har vi ett riktigt, riktigt rökigt te. "Tarry" betyder ju "tjärig" på engelska, och det beskriver det hela ganska väl.
Många gillar att dricka det som det är, andra föredrar att blanda i andra teer, för att få en fylligare smak. Hur man än väljer att göra, håller detta te hela vägen.

Mer information:

Art.Nr. 9502
Ingredienser Svart te
Dosering 2-3 gram(ca 1½ tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 3-5 minuter
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Perfektion!
Av EST
Perfekt. Doften påminner om ett gammalt båtbyggeri där doften av trätjära ligger tung. Smaken mjukt svart te med en eftersmak som påminner om Leijona tjärpastill. I min värld en fullträff. ????
Kvalitet
Prisvärd
Favoriten!
Av Denise
Mitt absoluta favoritte. Stark och rökig smak som gör dagen mer magisk.
Kvalitet
Prisvärd
Ny favorit!
Av Per
Svårt att hitta bra lapsang souchong, men båda sorter som i skrivande stund finns här har varit utmärkta. Premiärbeställningen tog fort slut!

"Tarry" är färdigbryggt efter fem minuter, men tål att dra länge. Brygger 1,2 liter i kanna, utan filter, och serverar 4 dl åt gången. Sista koppen, efter 45-60 minuter, är lika bra som den första!
Kvalitet
Prisvärd
Felpackat?
Av Leffe
Enligt alla här ska det här teet smaka mycket rök/tjära men jag tycker det är väldigt lite av den saken. Men det ekologiska Souchong-teet smakar desto mer. Väldigt rökigt och tjärigt. Kan någon ha packat fel? Båda är dock goda så inget klagomål där inte.

----
Te-Centralen svarar:
Jo, det kan variera en hel del från leverans till leverans. Just nu (januari 2021) så är nog det ekologiska kraftigare, namnen till trots.
Kvalitet
Prisvärd
Rekommenderas
Av Debra
Rekommenderas
Kvalitet
Prisvärd
Lite tom eftersmak
Av Jimmy
Detta är ett Lapsang Sounchong som har kraftig röksmak men inte mycket mer. Likt en missbrukare jagar jag den upplevelse jag en gång hade med en omärkt Lapsang Souchong, där eftersmaken präglades av fruktiga och nötiga toner samt mindre röksmak. Därför är jag kanske lite partisk när jag dömmer detta rätt hårt. Det är dock på inga sätt ett te jag inte skulle bjuda mina vänner på, tvärt om. Men om du jagar den himmelska upplevelsen är det här kanske inte slutdestinationen.

Jag rekommenderar att köpa både detta och den ekologiska som finns på denna sajt så du kan få en upplevelse av hur olika dessa rökta teer kan vara.
Kvalitet
Prisvärd
Ett te i särklass
Av Magnus Lassila
För den som gillar bastu, te och båtar är detta den perfekta blandningen. Ett riktigt rökigt te med långa tjäriga toner, Ja det påminner om whiskey och det påminner om majbrasor, men det är så mycket mer, låt det dra riktigt länge och det blir nästan tjockt som tjära, använd det i blandning med andra teer för att få en lite tyngre smak på dem.
Jag blandar gärna detta med Japansk lime som gör det hela till en oanad symbios.
En frisk och lätt rökig blandning som piggar upp och lätt skapar introspektion.
Kvalitet
Prisvärd
En riktig favorit, ett fint, gott te.
Av Arvid
En riktig favorit, ett fint gott te. Härligt rökigt, tjära beskriver aromen väl. Smaken tycker jag är mjuk och god.
Kvalitet
Prisvärd
smak och lukt av nytjärade båtar
Av Jörgen Larsson
mycket lukt och mild smak av tjära vilket gör att man tänker på sommar och nytjärade båtar, en smakupplevelse man ser fram emot och måste uppleva
Kvalitet
Prisvärd
Bra
Av Peter Nyving
Bra Lapsang av ordinär kvalitet. Helt OK.

Artikel 1 till 10 av 14 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account