Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Irish Breakfast Tea

7 Reviews Skriv en recension
Kraftigt te, tål lite mjölk, men fungerar även bra utan.

I Lager

Art.Nr.#: 9256

100 gram
79,00 kr
250 gram
178,00 kr
500 gram
344,00 kr
1 kg
672,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Irish Breakfast Tea

Namnet Irish Breakfast är egentligen lite missvisande. På Irland dricker man nämligen den här sortens teblandning hela dagen, ofta med mjölk eller citron. Det är blandning av de finaste broken (Second Flush) teerna från Assam i Indien. Lite kraftigare än English Breakfast, är den samtidigt något mindre sträv, och fungerar därför mycket bra utan mjölk också, tycker vi.

En sommar i butiken kom det in en kund från Irland. Hon tar alltid med sig te på semestern, men nu var det slut, och frågan var om hon kunde hitta något drickbart i Sverige.... När hon kom hem skrev hon till oss (fritt översatt):

...och nu har jag kommit hem från min semester i Sverige.

Kulturellt sett ger vi te med mjölk i nappflaskor till bebisarna och te är vad som ges när någon har fått en överraskning eller en chock eller varit med om en olycka för att stabilisera någons nerver. Te präglar dagen som cigaretter för en rökare, en mugg per timme eller så. Jag har en liten bok någonstans som säger att irländarna dricker mer te per capita än något annat land i världen (vi äter också mer konserverade bönor per capita men som jag är mindre stolt över). Vi skickar också te till familjen utomlands (det är alltid högst på listan för expats) och tar med oss det på semester eftersom vi inte kan hitta anständigt te när vi är bortresta. Jag berättar allt detta för att ge sammanhanget....

Jag ÄLSKADE din irländska frukostteblandning! Den hade styrka som inte övermannade de subtila nyanserna i smaken. Jag föredrar det framför teet som jag hade tagit med mig. Tack så mycket; Jag njöt av det.

Mer information:

Art.Nr. 9256
Ingredienser Svart te
Dosering 2-3 gram(1½-2 tsk) / 2 dl
Vattentemperatur 100 °C
Tid 3-5 minuter
Ursprung Indien
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Mycket bra
Av Karolina
Mycket gott till frukost.
Kvalitet
Prisvärd
Gott morgon te
Av Linus
Ett te jag gärna dricker på morgonen. Kan starkt rekommenderas istället för kaffe.
Kvalitet
Prisvärd
Nja
Av Anne-Sophie
En helt ok assamblandning som passar med och utan mjölk, fast när jag läste bland recensionerna att det var kraftigt så tror jag att jag hade lite annorlunda förväntningar - jag tror jag borde pröva något mer åt fanningshållet nästa gång jag köper en ersättning till detta. Om det är en gedigen BOP blandning man är ute efter (och man vet hur BOP smakar), så passar dock detta fint.
Kvalitet
Prisvärd
En favorit
Av Petter
Mitt favoritte, kraftigt och gott.
Kvalitet
Prisvärd
Rejält te
Av Anette
Ett kraftigt robust te med mycket svärta i smakrn. Inget märkvärdigt, inga över-eller undertoner, bara ett svart rent te som piggar upp. Helt ok!
Kvalitet
Prisvärd
Starkt och med pondus...
Av Harald
Super-gott med en skvätt mjölk.
"A nice cup of tea" :-)
Kvalitet
Prisvärd
Starkt gott te
Av Roger
Starkt gott te, brygger 7g te 3dl vatten som får dra i 3min. Det med en skvätt mjölk i, fantastiskt gott!

7 Varor

Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account