Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Korea Hadong Jungjak

11 Reviews Skriv en recension
Ett handplockat grönt te, av utomordentlig premiumkvalitet. Jungjak plockas sist av de koreanska gourmet-sorterna, och har relativt stora blad.

I Lager

Art.Nr.#: 82007

50 gram
299,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Korea Hadong Jungjak

I Korea, Amandas gamla hemland, tillverkas de finaste teerna på sluttningarna av berget Jiri, där endast ekologisk odling är tillåten. Den prisbelönte temästaren Cho Yun-Seok i byn Hadong har en speciell process med mycket het wok, som lockar fram det bästa ur tebladen, vilket förstås även gäller denna jungjak. I Sydkorea är det ganska kallt, och skördesässongen börjar relativt sent, runt början av april. Jungjak (uttalas ungefär "chung-djak"), plockas senare än saejak, i mitten av maj, och bladen är därför större. Smaken är kraftigare än saejak, och vid överbryggning kan det bli lite bittert.
Det här teet är från skörden 2023.

Mer information:

Ekologiskt Ja
Ekologiskt bas-te Ja
Art.Nr. 82007
Ingredienser Grönt te från Korea
Dosering 3-4 gram(ca 1msk) / 2dl
Vattentemperatur 80 grader
Tid 2-3 minuter
Tips Bryggs flera gånger på samma blad.
Ursprung Sydkorea
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Riktigt trevligt te
Av Göran
Mjukt och smakrikt, utan beska, en unik smak som skiljer sig från kinesiska/japanska. Lyxigt, därmed lite högt pris.
Kvalitet
Prisvärd
Friskt och gott
Av Lena
Fanns med i tekalendern 2022, jag gjorde tre koppar på samma blad. Första koppen hade en rökig, nästan lite dammig karaktär, vilket var intressant att prova. Andra koppen smakade bäst men tredje var också god. Roligt och gott att prova men inte tillräckligt i min smak för att bli en personlig favorit.
Kvalitet
Prisvärd
Gott!
Av Anita
Ett riktigt gott te av hög kvalitet! Påminner mycket om kinesiskt grönt te i smaken
Kvalitet
Prisvärd
Väldigt smakrikt
Av Sebastian
Ett grönt te som smakar väldigt mycket
Kvalitet
Prisvärd
Subtilt
Av S
Behöver bryggas varsamt. Vackra blad med intensiv grön färg, kan med fördel bryggas i glaskanna. Viss umami framträder, även grästoner. Bra som en mjuk start på regniga höstdagar.
Kvalitet
Prisvärd
Ljuvlig lyx
Av Anette
För finsmakaren och som belöning efter en hård dsg. Detta vill jsg dricka i vackra koppar. Underbart friskt och aromatiskt på samma gång. Hoppas att de fina koreanska teerna kan få lite lägre pris så fler vågar prova!'
Kvalitet
Prisvärd
Högsta klass
Av Emelie
Fick detta som bonuspåse i min senaste beställning! Tack!! Det är det tredje koreanska teet från Te-Centralen som jag dricker. Har köpt Hadong Black och Saejak. Högsta klass på alla tre sorterna. Det är så spännande att få ta del av koreansk tetradition!
Kvalitet
Prisvärd
Alla stjärnor
Av Emelie
Det blir fem av fem!
Kvalitet
Prisvärd
Överraskande god
Av Lotta
Detta te har nu blivit en favorit hos oss. Milt, gräsigt och väldigt underbart att dricka. Rekomenderar detta stark till alla som vill smaka ett lite annolunda te
Kvalitet
Prisvärd
Positiv överraskning
Av Rasmus
Detta var mitt första koreanska te och ångrar verkligen inte att jag provade det. Kostar lite mer än många andra gröna teer men det är verkligen ett te av absolut världsklass! Att teet har processerats genom wokning märks men detta är något som enbart förhöjer smaken och gör att den tydligt utmärker sig från premiumte från Kina eller Japan.

Artikel 1 till 10 av 11 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account