#1Sveriges äldsta webbutik för te
Gå till Kassan med ditt konto
Gå till Kassan som en ny kund
Genom att skapa ett konto får du dessa fördelar:
I Lager
Art.Nr.#: 4675
Sencha är Japans vanligaste tesort. Det är ett grönt te som har ångats, till skillnad från många kinesiska teer som hettas upp i wok.
Här en något finare ekologisk kvalitet med många övertoner och härlig grönska. Sencha kan man njuta som det är, till lättare rätter eller kanske till sött tilltugg.
Teet är producerat i Japan, och liksom många japanska teer är det sprött, och blir lätt smuligt.
Ordet "sencha" (煎茶) betyder ungefär te som bryggs i direkt översättning. Detta för att skilja det från matcha som består av malda teblad som man vispar upp i vatten. Metoden som består av ångning, kylning, rullning och torkning utvecklades av teodlaren Nagatani Sōen. Han fick inte tillstånd av kejsaren att skugga tebuskarna, vilket var brukligt för de finaste sorterna, så han ville hitta en annan väg. I 15 år experimenterade han, innan han år 1738 lyckades få fram det som idag kallas sencha. Han höll inte processen hemlig, utan delade med sig till alla som ville, och det är nu den dominerande metoden för tetillverkning i Japan.
Ekologiskt | Ja |
---|---|
Ekologiskt bas-te | Ja |
Art.Nr. | 4675 |
Ingredienser | Grönt te från kontrollerade ekologiska odlingar. |
Dosering | 4 gram(1½ -2 tsk) / 2dl |
Vattentemperatur | 80 grader |
Tid | 45 sekunder första gången, något kortare andra gången, därefter längre tid |
Ursprung | Japan |