Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Xihu Long Jing

13 Reviews Skriv en recension
Kinas förmodligen mest kända gröna te, odlat vid Xihu (Västra sjön) utanför Hangzhou.

I Lager

Art.Nr.#: 9106

50 gram
111,00 kr
100 gram
189,00 kr
250 gram
425,00 kr
500 gram
822,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Xihu Long Jing

Mörkt pu'er(Shu) som är pressade i små bitar, som pga formen brukar kallas "fågelbon".

Pu'er från kinesiska Yunnan-provinsen. Packat i mindre bitar om ungefär 4-5 gram. Ett lite enklare pu'er med en robust, något jordig, valnötts eftersmak.
Ett stycke räcker till cirka 2 dl, beroende på hur starkt man vill ha sitt te. Man kan brygga flera gånger på samma blad. Glöm inte att ta bort skyddspapperet innan tillagningen!

Mer information:

Art.Nr. 9106
Ingredienser Grönt te
Dosering 3-4 gram(ca 1msk) / 2dl
Vattentemperatur 80-85 grader
Tid 1-2 minuter
Ursprung Kina
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Härligt mjukt te
Av Christian S
Ett riktigt fint och mjukt te. Väl balanserat i mitt tycke. Stämmer bra att man kan brygga flera koppar på bladen utan att det blir sämre. Kan verkligen rekomenderas.
Kvalitet
Prisvärd
Mitt första gröna te. Nu är jag fast
Av Olle
Amanda rekommenderade det när jag var i Östersund i höstas. Tyckte det var gott. Kanske inget jag skulle köpa igen. Så fick jag en vattenkokare med temperaturreglering och varmhållning så jag brygga på rätt vis med rätt temperatur. Och oj oj oj. Nu hände det saker. Fantastiskt gott, så annorlunda mot svart te och oolong. Det blir mer grönt te i framtiden
Kvalitet
Prisvärd
OK grönt te, men inte fantastiskt
Av Sten
Xihu Long Jing saknar den fruktighet som finns i många gröna kinesiska teer och har dessutom viss syra. Jag gillar andra kinesiska gröna teer bättre.
Kvalitet
Prisvärd
Ett te att alltid ha hemma
Av Jakob
Long Jing är närmast en stapelvara hos mig - perfekt när man inte känner för något särskilt spexigt utan mest är ute efter ett lättdrucket och gott grönt te. Long Jing är lite sött (en "bönliknande sötma") och har en behagligt lång eftersmak. En klassiker som alla borde prova.
Kvalitet
Prisvärd
My choice
Av David
Ever since the previous milenium, when i tasted this tea for the first time in China in the plantation where it is grown, it has been my favorite. Tried so many others, but nothing matches this. I brew it in the mug, three or more times and the taste is always there.
Kvalitet
Prisvärd
Subtilt men intensivt
Av S
Lätt och aromatisk smak. Framträder toner av hö men även ett mineralliknande inslag. Råkade glömma teet vid tredje dragningen, fick stå >5 minuter, vilket gav djupare smak snarare än beska, vilket jag befarat. Helt klart köpvärt!
Kvalitet
Prisvärd
Grönt Te - Introduktion
Av Lucas
Detta Teet är ett perfekt första te när det kommer till Gröna Teer. Finns där ett te som ska symbolisera grönt te, så har ni det här! Prova!
Kvalitet
Prisvärd
mitt favorit te
Av Liesel
Xihu Long Jing är mitt favorit te nu. Det har en djupt, full-bodied smak .Jag bytte från kaffe till te på morgonen och jag behövde ett te som hade kaffes fyllig konsistens för att tillfredsställa mig. Det här teet gick utöver det.
Kvalitet
Prisvärd
Bästa gröna teet
Av Olof
Hemma har jag två burkar med olika gröna teer. Sedan flera år är detta teet alltid i den ena burken. Det är mitt favoritte och jag tröttnar aldrig på att dricka det.
Kvalitet
Prisvärd
Vacker i glaskanna
Av Elsa
Vacker att visa upp i glaskanna inför gäster och gott att dricka.

Artikel 1 till 10 av 13 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account