Grönt te – när kineserna själva får välja

Grönt te är den vanligaste tesorten i Kina, och ofta är det just grönt te man menar när man talar om te i teets födelseland. Utbudet har en enorm bredd, både vad gäller utseende, smak och pris, och varje landsända har sina traditioner och favoriter.

Generellt brukar man i Kina säga att grönt te skördas på våren, ju tidigare desto finare. Och allra helst på en nordsluttning... Fortfarande är handplockning norm, och det vanligaste sättet att bereda grönt te efter skörden är att rosta/steka för hand i en wok. På så vis hettas bladen upp och ett enzym förstörs, vilket förhindrar fortsatt oxidation av bladen.

Kinesiskt grönt te kan ofta bryggas direkt i koppen eller ett dricksglas. När det är mest teblad kvar, fyller man på med mer vatten. Beroende på mängden teblad kan man brygga igen kanske både tre och fyra gånger.

Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Beställ senast 18:e för leverans innan jul.
Visa som Rutnät Lista

19 Varor

Sortera
Per sida
Visa som Rutnät Lista

19 Varor

Sortera
Per sida