Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Dento™ Matcha, burk 40 gram

24 Reviews Skriv en recension
Matcha har fått epitet som hälsote, vilket gjort att det sprids utanför de inbitna tenördarnas krets. Precis som med annat te finns det stora variationer när det gäller kvalitet. Vi köper vårt matcha direkt där det produceras i Uji utanför Kyoto, Japans kanske mest kända matcha-distrikt. Dento™ Matcha är inte speciellt bittert, utan snarare sött, med en enormt lång och angenäm eftersmak.

I Lager

Art.Nr.#: 3003

Art.Nr.#: Påse 100 g
  • Köp 2 för 189,00 kr vardera och spara 14%
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Dento™ Matcha, burk 40 gram

Matcha är trendigt, inte minst för att det sägs vara nyttigt. Någon nyhet är det däremot inte, då det varit kärnan i den japanska tekulturen sedan det kom från Kina under medeltiden. Vårt matcha köper vi direkt från ett plantage strax utanför Kyoto. Smaken är kraftig, med en lätt sötma och mycket begränsad bitterhet.

Att dricka matcha är en annan sak än att dricka vanligt grönt te, eftersom man faktiskt dricker själva bladen. Färgen i koppen är kraftigt grön, och smaken är klorofylligt grönskande. Dessutom innehåller matcha extra mycket koffein.

De sista veckorna före skörd täcks buskarna över, antingen med ett tyg, eller ett enkelt tak. (På samma sätt som vid tillverkning av Gyokuro). Bladen rullas inte, utan får torka platt efter ångningen. Bladnerven tas bort, och det som är kvar mals i stenkvarn till ett fint pulver. Eftersom ditt matcha kommer i en tät burk som du kan återförsluta med skruvlocket, kan du vara säker på att det håller sig fräscht länge.

Att tillaga matcha behöver inte vara svårt, men ska man göra det riktigt fint är det en konst.
Det finns två olika varianter på tillagning, tjock respektive tunn matcha. Dessutom finns det olika skolor och filosofier när det gäller vispningen. Här beskriver vi en metod för tunt matcha som är den vanliga varianten hemma:

  • Värm vattnet till 80 grader.
  • Tag cirka 1.75 gram matcha i en skål. (Det motsvarar ett och ett halvt bambumått, om du har ett sådant.)
  • Häll i vatten, cirka 0,8 dl.
  • Vispa först långsamt, sedan snabbt med bambuvisp, runt 30 sekunder, tills du får ett tätt skum på toppen av teet.

Tänk bara på att inte trycka bambuvispen mot botten av skålen, för då kan sprötarna gå av.

Smaken på vårt Dento matcha är mycket intensiv. Det produceras i Uji utanför Kyoto, Japans kanske mest kända matcha-distrikt. Eftersom små blad använts, är det extra rikt på antioxidanter. Dento™ Matcha är inte speciellt bittert, utan snarare sött, med en mycket lång och angenäm eftersmak.
Ibland brukar man i recept referera till matcha pulver som "grönt tepulver", och ska du ha en enklare sort till matlagning finns det även Gastro Matcha som är lite mer ekonomiskt.
Beställ nu, så ser du om det kan vara något för dig.

Från skörden 2023.

Mer information:

Art.Nr. 3003
Ingredienser Malt grönt te från Japan
Dosering 1,75 gram(ca 1tsk) / 75 ml vatten
Vattentemperatur 80 grader
Ursprung Japan
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Smakar inte dåligt
Av Sebastian
Helt ok då det gäller priset men ingen höjdare då det gäller smaken. Rekommenderar att man siktar teet innan man har den i vattnet för att få bort klumparna.
Kvalitet
Prisvärd
Klumpig
Av Paulina
Denna matcha är god men väldigt klumpig, måste både sila den först och sedan vispa länge. Eventuella klumpar förstör verkligen hela upplevelsen. Finns bättre matcha på hemsidan som inte är mycket dyrare!
Kvalitet
Prisvärd
Ganska god matcha
Av Camilla
God smak och god kvalitet, men påtagligt plattare smak än Zenmi Matcha Pinnacle (som är min absoluta favorit - läs mer i min recension under Zenmi Matcha Pinnacle). Den har en lite torrare och mindre komplex smak än till exempel Pinnacle, men däremot mer nyanserad än Gastro matcha som är robustare och grövre i smaken. Det här är en bra matcha, och den är god - men uppskattar man matcha och testar varianter av högre kvalitet, så kan det bli svårare att uppskatta de som inte har lika komplex smak. 
Kvalitet
Prisvärd
Mja, premium matcha vinner!
Av Eliot
Köper den ekologiska finare varianten efter att testat båda.
Denna är ljusare, bittrare/ mer unken, riktigt klumpig. Helt accaptabel men svag i jämförelse och så mkt billigare är den ej.
Kvalitet
Prisvärd
Fantastisk matcha med en underbar söt doft
Av Cristina O.
Jag har provat några olika matchatéer från olika butiker, denna Dento matcha är den jag gillar mest för tillfället. Det är första gången jag beställde den och det första jag älskade var den starka söta doften när du öppnar burken. Pulvren är mycket slät och smälter lätt med ett fint skum. Mycket bra kvalitet för priset.
Kvalitet
Prisvärd
Vardagslyx
Av Rasmus
Smak som påminner om spenat. Är man ny till matcha så är en bambuvisp ett måste! Gjorde misstaget att snåla på det och använda en vanlig visp vilket inte gav något särskilt bra resultat. Finns godare matcha om man är villig att lägga lite mer pengar.
Kvalitet
Prisvärd
Ett underbart gott matcha
Av Therese
Ett mycket fint och klargrönt te med vackert skum och fina smaknyanser som påminner om grönt gräs och spenat, fastän med lite sötma.

Ett klassiskt matcha som är har blivit ett måste varje morgon.

För dem som tycker det är svårt att få till ett skum vill jag ge ett tips:
Ta en lite mindre mängd vatten, (jag brukar ha 65 - 70 grader) och vispa först sakta för att sedan öka tempot. När man arbetat upp ett skum kan man sedan fylla på med lite mer vatten om man vill.
Kvalitet
Prisvärd
Mycket fint tee
Av Nahir Alfonso
Enkelt och smidigt att köpa tee
Kvalitet
Prisvärd
Supernöjda
Av Birgitta
Jag/Vi är supernöjda med Dento Matcha. Mycket bra kvalitet!
Dessutom är vi otroligt nöjda med den fantastiska service som Du alltid levererar. Du kommer ihåg oss och har alltid varma ord på vägen ! Vi har handlat hos Dig sedan Du öppnade och kommer att fortsätta trots att vi bor på Lidingö! Du är BÄST!
Kvalitet
Prisvärd
God matcha med bra sötma. Prisvärd
Av Gwynedd Forsberg
En favvo bland matchateer. Dock lite svårlöst, lätt att det blir klumpar trots att man vispar rejält.

Artikel 1 till 10 av 24 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account