Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Dento™ Matcha, burk 40 gram

24 Reviews Skriv en recension
Matcha har fått epitet som hälsote, vilket gjort att det sprids utanför de inbitna tenördarnas krets. Precis som med annat te finns det stora variationer när det gäller kvalitet. Vi köper vårt matcha direkt där det produceras i Uji utanför Kyoto, Japans kanske mest kända matcha-distrikt. Dento™ Matcha är inte speciellt bittert, utan snarare sött, med en enormt lång och angenäm eftersmak.

I Lager

Art.Nr.#: 3003

Art.Nr.#: Påse 100 g
  • Köp 2 för 189,00 kr vardera och spara 14%
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Dento™ Matcha, burk 40 gram

Matcha är trendigt, inte minst för att det sägs vara nyttigt. Någon nyhet är det däremot inte, då det varit kärnan i den japanska tekulturen sedan det kom från Kina under medeltiden. Vårt matcha köper vi direkt från ett plantage strax utanför Kyoto. Smaken är kraftig, med en lätt sötma och mycket begränsad bitterhet.

Att dricka matcha är en annan sak än att dricka vanligt grönt te, eftersom man faktiskt dricker själva bladen. Färgen i koppen är kraftigt grön, och smaken är klorofylligt grönskande. Dessutom innehåller matcha extra mycket koffein.

De sista veckorna före skörd täcks buskarna över, antingen med ett tyg, eller ett enkelt tak. (På samma sätt som vid tillverkning av Gyokuro). Bladen rullas inte, utan får torka platt efter ångningen. Bladnerven tas bort, och det som är kvar mals i stenkvarn till ett fint pulver. Eftersom ditt matcha kommer i en tät burk som du kan återförsluta med skruvlocket, kan du vara säker på att det håller sig fräscht länge.

Att tillaga matcha behöver inte vara svårt, men ska man göra det riktigt fint är det en konst.
Det finns två olika varianter på tillagning, tjock respektive tunn matcha. Dessutom finns det olika skolor och filosofier när det gäller vispningen. Här beskriver vi en metod för tunt matcha som är den vanliga varianten hemma:

  • Värm vattnet till 80 grader.
  • Tag cirka 1.75 gram matcha i en skål. (Det motsvarar ett och ett halvt bambumått, om du har ett sådant.)
  • Häll i vatten, cirka 0,8 dl.
  • Vispa först långsamt, sedan snabbt med bambuvisp, runt 30 sekunder, tills du får ett tätt skum på toppen av teet.

Tänk bara på att inte trycka bambuvispen mot botten av skålen, för då kan sprötarna gå av.

Smaken på vårt Dento matcha är mycket intensiv. Det produceras i Uji utanför Kyoto, Japans kanske mest kända matcha-distrikt. Eftersom små blad använts, är det extra rikt på antioxidanter. Dento™ Matcha är inte speciellt bittert, utan snarare sött, med en mycket lång och angenäm eftersmak.
Ibland brukar man i recept referera till matcha pulver som "grönt tepulver", och ska du ha en enklare sort till matlagning finns det även Gastro Matcha som är lite mer ekonomiskt.
Beställ nu, så ser du om det kan vara något för dig.

Från skörden 2023.

Mer information:

Art.Nr. 3003
Ingredienser Malt grönt te från Japan
Dosering 1,75 gram(ca 1tsk) / 75 ml vatten
Vattentemperatur 80 grader
Ursprung Japan
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Underbara Matcha!
Av Katrin
Jag hade provat Matcha och tyckte att det var speciellt, men inte mer än så. Vid något tillfälle när jag var på Te-Centralen köpte jag en burk Dento Matcha som jag förvarade i kylen. Förra vintern blev jag sugen och nyfiken att prova. Tog fram burken och bambuvispen och satte fart. Nu var det rätt tid för nu smakade det så fylligt och gott. Jag har blivit beroende och kan inte vara utan min underbara Matcha. Dricker den gärna på kvällen som en booster efter en lång arbetsdag. (inte att rekommenderas vid sömnbesvär.)
Nu är det dags för kvällens Matcha!
Kvalitet
Prisvärd
Något dyrt, men gott
Av Samid Salman
Smaken är god, men kan kräva lite tillvänjning. Teet är något dyrt, men inte jämfört med andra liknande sorter. Det är dessutom drygt och räcker ganska länge om man inte gillar att dricka det starkt. Och om det är lika nyttigt som det påstås så kan det ju vara värt.
Kvalitet
Prisvärd
ett mycket bra te
Av elisabeth jakobsson
Ett mycket gott machate som gav ett härligt fluffigt skum när man vispade det..
Fyllig och god smak. Prisvärt.
Kvalitet
Prisvärd
Matcha te som naturlig färg
Av Margareta
Matcha går utmärkt att använda i stället för grön karamellfärg i till exempel marsipantäcket till prinsesstårta eller som figurer (grodor, ärtskidor ...). Och man slipper få färgade fingrar efteråt!

Även en gräddfil eller creme fraîchesås blir fint vårgrön med någon tesked siktad matcha i.
Siktad över morgonfilen lägger sig tepulvret snyggt över ytan. Ibland blir det roliga figurer när det blir fuktigt!

Artikel 21 till 24 av 24 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account