Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Vi packar och skickar alla vardagar.

Hojicha - bancha

22 Reviews Skriv en recension
Hojicha är en japansk delikatess. Det tillverkas på ett liknande sätt som sencha, men rostas därefter.

I Lager

Art.Nr.#: 3006

100 gram
119,00 kr
200 gram
214,00 kr
400 gram
414,00 kr
1 kg
916,00 kr
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Beskrivning / Hojicha - bancha

Hojicha är en japansk specialitet som blir allt populärare även hos oss. Det tillverkas på samma sätt som sencha (ångas, torkas, formas), men rostas därefter. Smaken blir mogen, mjuk och något söt. Eftersom rostningen tar bort mycket av koffeinet, är det i Japan vanligt att man dricker det på kvällen. Det är också vanligt att små barn dricker hojicha.
Konsten med ett bra hojicha är att ta ett bra grundte och inte rosta det för hårt eller länge. Smaken kan annars bli rökig och/eller sträv. Vi köper vårt hojicha direkt från ett plantage i Uji utanför Kyoto, där hojicha för övrigt är ett vardagste. Råvaran tas vid beskärningen av buskarna efter första skörden. Genom att det rostats lätt blir det mjukt och delikat med en lång eftersmak.

Mer information:

Art.Nr. 3006
Ingredienser Grönt te från Japan
Dosering 4 gram (ca1½ msk - 2 msk) / 2 dl
Vattentemperatur 95-100 grader
Tid 20-35 sekunder; kortast första gången, därefter ökande dragtid.
Ursprung Japan
Lojalitetspoäng Tjäna 100 poäng genom att skriva en recension

Kundrecensioner

Kvalitet
Prisvärd
Ett milt te med trevlig smak
Av Sam
Fick ett smakprov på köpet till min senaste beställning och blev mycket glatt överraskad. Smaken är "höig" och välgörande mild. Lätt att brygga för en te-amatör då vattnet får koka till hundra grader. Bara att köra vattenkokaren hela vägen och hälla över bladen!
Kvalitet
Prisvärd
Ny favorit
Av Henrik
Efter första koppen hamnade detta te på min favoritlista.

Smaken är mild, men rik. Det har stor arom och lång eftersmak. Smaken är lite speciell och påminner en hel del om Genmaicha (riste), för den som provat det teet. Man kan brygga 3-4 gånger på samma teblad och ändå få ett gott te.

Jag blev minst sagt förvånad över brygginstruktionerna 2 msk te per kopp! Det är ändå inte så konstigt som det låter. Teet är mycket lätt och har stor volym. De 100 g jag beställde fyllde två stora påsar.

Artikel 21 till 22 av 22 totalt

Sida
Per sida
Skriv din egen recension
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account