Vattenkokare med termostat

Vi brukar inte rekommendera andras produkter hur som helst, men nu kände vi att det var svårt att låta bli. När man brygger te är det viktigt att vattentemperaturen blir rätt. Håller man sig till svart te är det inte något större problem. Men grönt te ska inte bryggas i varmare vatten är 80°C. Så hur gör man då?

Med en termometer hamnar man rätt, men det kan ta lite tid innan man hittar rätt. En vattenkokare med termostat är väldigt praktiskt. Dels är en vattenkokare mera effektiv än en spis (om du inte har induktionsplatta, då är det sak samma). Men dessutom kan man ställa in temperaturen, så att den värmer upp vattnet till rätt temperatur direkt. Måste inte vattnet koka först då? Nej, det behövs bara om vattnet inte är säkert. Dvs om du skulle vara beredd att dricka det direkt ur kranen, så behöver du inte koka det först.


Electrolux har en vattenkokare i termostat, helt i rostfritt, som rymmer 1,7 liter. Du kan ställa in temperaturen på 5 grader när. Just nu (november 2020 - gäller till 24 december!), så finns den till extra pris hos Clas Ohlson, för bara 499:-.
Vi är inte sponsrade, och har inget samarbete med dem. (Vi skulle inte heller ha möjlighet att sälja till det priset.) Men vi vill så gärna att våra kunder kan tillaga sitt te snabbt och smidigt, så då tipsar vi gärna.

Ungefärliga temperaturer
Svart: 100°C
Svart från Darjeeling, första skörden: 85-90°C
Oolong: 90°C
Grönt te: 80°C
Gyokuro: 60-70°C