Japan – en levande tekultur som kretsar kring grönt te

I Japan dricks det betydligt mer grönt te än svart te. Den i särklass vanligaste tesorten i det japanska öriket kallas sencha (煎茶), vilket egentligen betyder "ångat te". En annan japansk specialitet är matcha, vilket är malda teblad som istället vispas upp i hett vatten. 

Liksom för allt grönt te, hettas tebladen upp efter plockningen. I princip alla japanska gröna teer ångas, till skillnad från de kinesiska som oftast rostas i panna. Det gör att japanskt grönt te ofta är intensivt grönt till färgen, och smaken friskt gräsig.

Grönt te innehåller en stor mängd antioxidanter – ämnen som är viktiga för kroppens förmåga att skydda sig mot skadliga så kallade fria radikaler.

Frakt 59:-. Du har <em style='color:#000000'><span class="price">800,00 kr</span></em> kvar till fri frakt! Beställ senast 18:e för leverans innan jul.
Visa som Rutnät Lista

25 Varor

Sortera
Per sida
Matchaset för att göra matcha hemma

Från 553,00 kr

Till 1 166,00 kr

Visa som Rutnät Lista

25 Varor

Sortera
Per sida